Telefoon communicatie oefeningen voor tieners

March 8

Telefoon communicatie oefeningen voor tieners

Uw tiener kan een heleboel tijd doorbrengen op de telefoon, tussen aanroepen en het texting, maar dat betekent niet noodzakelijkerwijs dat hij heeft uitstekende telefoon vaardigheden die hem krijgen en behouden van een baan zal helpen. Effectieve telefoon communicatievaardigheden kunnen ook helpen voorkomen misverstanden bij de communicatie waar iemand kan niet uw lichaamstaal of gezichtsuitdrukkingen, volgens topman Bill Rosenthal op Communispond zien, die helpt bevorderen hoogwaardige communicatievaardigheden. At Home activiteiten kunnen helpen uw tiener beter communiceren over de telefoon.

Rollenspel

U kunt veel plezier rollenspel gesprekken met uw tiener te verstrekken praktijk over goede telefoon etiquette. Vanaf een andere locatie, bel uw tiener op de telefoon en zie hoe snel antwoorden ze de telefoon, haar Toon en volume bij het praten met u, en of uw tiener lijkt afgeleid tijdens het gesprek. Dit zijn de kenmerken die een goede eerste indruk, volgens Kathy Ordelt, RN-CPN, CRRN, patiënt en familie onderwijs coördinator, kinder gezondheidszorg van Atlanta op de patiënt onderwijs Update-website. Vraag haar te vertragen en spreek duidelijk als ze te snel praat of haar woorden versnippert. Als ze niet luid genoeg, kunt u vragen haar te verheffen. U kan zich voordoen als iemand bellen voor een object ze te koop heeft kopen of ze u kunt interviewen voor een schoolwerk. Focus op duidelijke details en nauwkeurige registratie van de informatie gedeeld.

Duidelijke boodschap

Chick-fil-a heeft een effectieve communicatie techniek die uw tiener kunt bereiken van betere communicatie op de telefoon, het verbeteren van de klantenservice of het oplossen van conflict, volgens Dr. Michael Smalley Ph.D., relatie specialist en auteur van "Het DNA van relaties." Hij noemt het LUV praten, die staat voor luisteren, begrijpen en valideren voordat ik reageer. Hebben uw tiener aandachtig luisteren naar wat je te zeggen hebben en duurt een paar seconden om te bekijken wat u zei om een goed begrip. Hierna sloeg hij moet worden herhaald terug wat je zei in zijn eigen woorden om ervoor te zorgen dat hij begreep wat u wilt of hoe je je voelt. Als hij het recht van het bericht krijgt, kan dan hij reageren op wat u hebt gezegd. At Chick-fil-a, dat zou kunnen betekenen, ervoor te zorgen dat de volgorde klopt, maar in het echte leven, dat kan betekenen dat gevoelens en motivaties valideren voordat ik reageer op wat zou een emotionele situatie zoals het breken van een datum of praten na een gevecht.

Vragen en beantwoorden van vragen

Vragen en beantwoorden van vragen over de telefoon is een noodzakelijke vaardigheid voor veel arbeidsplaatsen. Hebben uw tiener praktijk actief luisteren door aandachtig te luisteren naar wat er gezegd en vervolgens relevante vragen om meer informatie te verkrijgen. Ze kan kiezen een scenario zoals proberen om een auto te kopen, erachter te komen waar iemand is zodat ze hen kan halen, verstrekken van richtingen naar haar locatie of beantwoorden van vragen over een huiswerkopdracht voor deze activiteit. Praktijk open vragen en het verstrekken van duidelijke antwoorden om de uitwisseling te houden en ervoor zorgen dat uw tiener genoeg informatie om te voldoen aan al haar doelen voor het gesprek.

Nemen van goede berichten

Weinig dingen zijn meer irritant dan een onvolledige telefoon bericht waarmee u weet waarom de beller contact met u niet. Hebben uw tiener praktijk geeft zijn naam en job informatie duidelijk zodat de beller weet die beantwoordt de telefoon, volgens de website van de wereld van de communicatie-vaardigheden. Hij kan de praktijk van verschillende manieren van de naam van de beller correct krijgen en nemen van de informatie die u of een baas zou moeten terugbelt, zoals de call back nummer, het doel van de oproep en de beste tijd om te bellen.


gerelateerde artikelen