Scherpe pijn aan de linkerkant in de buurt van het borstbeen bij de uitoefening van

January 21

Scherpe pijn aan de linkerkant in de buurt van het borstbeen bij de uitoefening van

Scherpe pijn in de borst sternale muur tijdens het sporten kan worden zenuwslopend. De locatie van de pijn kan worden gebruikt om te identificeren welk orgel systeem mogelijk uw pijn veroorzaken. Het hart ligt direct achter de linker kant van het borstbeen. De meeste van de tijd, pijn geassocieerd met het hart en de oefening heet angina pectoris en wordt gemakkelijk beheerd; het is echter belangrijk om ervoor te zorgen dat deze pijn is niet het teken van een hartaanval, die soms soortgelijke symptomen aan angina pectoris hebben kan.

Angina pectoris

Angina pectoris wordt meestal veroorzaakt door inspanning, zware maaltijden of emotioneel leed pijn op de borst. Pijn is in begin geleidelijk en wordt meestal beschreven als zwaarte, benauwdheid of persing. Volgens Dr. Heller, een spoedeisende geneeskunde arts in Seattle, treedt pijn op achter het bot van de borst of iets naar links hiervan. Deze pijn kan uitstralen naar kaak, armen nek of schouder. De meeste afleveringen meestal lossen in 15 tot 20 minuten en reageren op rust en nitroglycerine.

Hartaanval

Een acuut hartinfarct kunnen ernstig pijnlijk of mild discomforting, met pijn meestal meer dan ruim 20 minuten in duur. Pijn kan is retrosternal, maar ook epigastrische. Pijn kan ook uitstralen naar kaak, armen nek of schouder. Een tintelende sensatie kan ervaren worden in de hand of de vingers. In vergelijking met angina pectoris, pijn moet anders in de duur of ernst of het reageert niet op rust of nitroglycerine.

Evaluatie

Je arts kan wil van sommige laboratoriumtests en een volledig lichamelijk onderzoek uitvoeren, evenals het evalueren van uw hart. Labs en studies bestaan meestal uit het meten van de concentraties van cardiale enzymen en het verkrijgen van een röntgenfoto van de borst en een EKG. Een röntgenfoto van de borst kan uw arts om een algemene evaluatie van de buitenkant van je hart, terwijl een EKG uw arts voorziet om het detecteren van de elektrische golf die stroomt door verschillende delen van je hart en of de Golf betekent iets van zorg.

De arts kan de stress van een oefening uitvoeren als verder diagnostisch onderzoek nodig is. Deze test laat uw arts om te beoordelen voor het bewijs van ischemie terwijl u actief bent. Tijdens de proef je wandelen of lopen op een loopband, terwijl het voortdurend wordt gecontroleerd via ECG. Deze studie is gedaan na acute borstpijn heeft opgelost en u symptoom-vrij bent.

Overwegingen

Hebt u scherpe pijn achter het borstbeen links tijdens het trainen, is het belangrijk dat je geëvalueerd door uw arts hebt. Uw arts kan voorschrijven u sommige medicijnen die zal helpen verlichten uw symptomen; echter, chirurgie of andere invasieve procedures kunnen nodig zijn als de pijn blijft.


gerelateerde artikelen