Overzicht van emotionele staten

August 8

Overzicht van emotionele staten

Een emotionele toestand kan best worden opgevat als een mentale gevoel, een vaak onbewuste interieur respons die ook tot wijziging van de fysiologische leiden kan. Emoties zijn ontworpen om u te bewegen langs een bepaalde cursus van actie, gegeven omstandigheden. Elke emotionele toestand fungeert als een intrinsieke kompas, gekalibreerd naar een kader van persoonlijke cognitie opgebouwd uit gedachten, overtuigingen en waarden. Emoties beginnen met perceptie-erkenning en interpretatie. Elk gevoel is, in feite, gebaseerd op een proces van interne redenering. Het is alleen omdat deze redenering plaatsvindt op het onderbewuste niveau, dat emoties vaak lijken ongevraagde optreden. Betoogd wordt dat enige emotie distillatiegrenzen behoort tot één van de twee klassen. Zijn er mensen bekend als negatieve emoties, zoals boosheid, schuld, angst en haat. Anderen zijn afgeleid van liefde of medeleven, zoals vriendelijkheid, jammer en bewondering.

Angst

Het doel van angst is om u te beschermen tegen gevaar. De verwachte dreiging kunnen fysieke of emotionele, echte of waargenomen. Angst motiveert u om te beslissen over de vraag of om te vechten, ontsnappen of stationaire blijven. Bijvoorbeeld, als u worden geconfronteerd met een overdreven agressief persoon, zou kunnen angst raden om te kiezen tussen hem uitdagend, afgestapt van het individu of het onderwerp of gewoon zwijgt. Angst heeft altijd betrekking op de toekomst. Het is de perceptie dat sommige schade dreigt te komen op je weg. Angst leeft van het onbekende. Wanneer u niet op de hoogte van wanneer gevaar zal toeslaan, hoe intens het zal worden of hoe lang het zal duren, kan de angst gemakkelijk escaleren tot terreur.

Woede

Woede is afkomstig van het station af te weren een inmenging van persoonlijke grenzen. Deze emotie vaak naar voren komt uit de perceptie dat je gevoel van eigenwaarde of waard is een of andere manier verminderd of beschadigd door een andere persoon of groep. Een boze persoon is tijdelijk doordrenkt met een overweldigend gevoel van sterkte, ontworpen om druk op hem buiten onzekerheden die hem zouden kunnen hinderen "maken dingen goed." De fundamentele bedoeling van woede is om opnieuw evenwicht de situatie herstellen persoonlijke ruimte aan een maatregel die comfortabel is voor het individu.

Vriendelijkheid

Vriendelijkheid papierwerk u aan iemand in nood te helpen. Terwijl waar vriendelijkheid lijkt te ontlokken geen duidelijke beloning, kan deze emotie worden ingegeven door een wens voor bewondering, dankbaarheid, genegenheid, status of verbinding. Vriendelijkheid kan ook worden geïnspireerd door uw wens om een goed gevoel over jezelf, om te plaatsen uw naam binnen de klasse van die je bewondert.

Bewondering

Bewondering vloeit voort uit de motivatie te vergroten van uzelf of uw vaardigheden. Het is een emotie die ontstaat wanneer u een andere persoon te bezitten sommige persoonlijk gewaardeerde kwaliteit of vaardigheid waarnemen. Het ironische ding over bewondering is dat binnen elke mens de emotionele en perceptuele capaciteit van alle anderen. Blokkeren van lichamelijke handicap, eenieder die in het bezit van bewondering voor een ander mens al, op een bepaald niveau, heeft dat hetzelfde kenmerk die hij bewondert.


gerelateerde artikelen