Hoe om kinderen te helpen beheren van risico's en uitdagingen

April 28

Hoe om kinderen te helpen beheren van risico's en uitdagingen

Leer uw kind om de risico's en uitdagingen worden geconfronteerd kunnen bijzonder moeilijk voor ouders, die hebben de neiging te willen opvang kinderen uit de strijd en de gevaren van het leven. Echter, verkleinen van de kans om te helpen beheren van risico's en uitdagingen van uw kind waarschijnlijk alleen leert hem bang te zijn. Gedurende het hele leven, uw kind zal worden geconfronteerd met risico's en uitdagingen op een regelmatige basis en zullen moeten weten hoe ze te behandelen. Als een ouder, kunt u leren uw kind de nodige vaardigheden om te voldoen aan de uitdagingen en risico's met vertrouwen.

Stap 1

Herkennen van de soorten risico's en uitdagingen die zal worden geconfronteerd met uw kind. Volgens «««TeachingExpertise.com zijn risico's en uitdagingen niet beperkt tot het domein van fysieke prestaties. Kinderen treft ook intellectuele uitdagingen en gevaren, zoals de tenuitvoerlegging van een nieuw idee, met behulp van vindingrijk of creatief denken, en oplossen van problemen. Sociale en morele risico's en uitdagingen zal ook in overvloed, maar mogelijk ook leren om te zeggen "Nee," leren redeneren en onderhandelen, en de aanpassing aan verschillende regelgevingen in diverse omgevingen.

Stap 2

Bespreek en onderscheiden gezonde versus ongezonde risico's met uw kind. Vooral als uw kind de tienerjaren binnenkomt, is het belangrijk voor haar om te begrijpen welke risico's zijn gezond en nuttig en welke potentieel zelfdestructief. Bijvoorbeeld, voor de school spelen uit te proberen of iemand op een datum vragen zijn gezonde risico's, terwijl rijden op onveilige snelheden of Southern California Public Radio drinken buitensporig zijn ongezond, rapporten. Herinneren uw tiener dat permanent tot peer druk, op zich een nogal ontmoedigende sociaal risico is. Beveel uw kind als ze dergelijke gezonde risico's neemt.

Stap 3

Weet uw kind capaciteit voor risico en uitdaging en help hem dienovereenkomstig. Hebt u een kind, wier gedrag soms aan roekeloosheid grenst, zal u wilt helpen hem begrijpen de gevolgen van de gedachteloze risico's te nemen. Een kind zoals dit moet nauw keek en aangemoedigd om na te denken over de gevolgen van risicovol gedrag. Omgekeerd, een kind die timide over risico's en uitdagingen moet worden aangemoedigd om nieuwe dingen te proberen en worden beloond voor zijn inspanningen op dit gebied, volgens TeachingExpertise.com.

Stap 4

Aanmoedigen van vindingrijkheid. Onderwijs Expertise.com meldt dat ouders of leraren vaak de jongere kinderen berispen zal voor het maken van onconventionele oplossingen voor problemen. Bijvoorbeeld, als uw kind probeert te repareren van een gebroken vaas met een hechtende pleister, niet ontslaan haar ronduit. Vertel haar dat was een interessant idee en bieden een andere oplossing. Dit zal uw kind blijven gebruiken van innovatie bij het aanpakken van de uitdagingen.

Tips

  • Leer uw kind om te beoordelen risico's en gevolgen. Volgens «««TeachingExpertise.com, kan uw kind veel te leren door te leren om te wegen van de risico's en beloningen van dagelijkse beslissingen, bijvoorbeeld of u wilt een andere bouwsteen toevoegen aan zijn wankelen kasteel.

gerelateerde artikelen