Centrale zenuwstelsel & tillen gewichten

September 30

Centrale zenuwstelsel & tillen gewichten

Veel dingen bij te dragen aan de gespierde macht en hoewel spiermassa het duidelijkst is, er zijn andere factoren die nog belangrijker zijn. Misschien het belangrijkst is het centrale zenuwstelsel, die verantwoordelijk is voor de transmissie van impulsen naar de spieren. De nadruk gelegd op de CNS is recht evenredig met de belasting die u probeert op te heffen, dus hoe zwaarder je traint, des te groter de respons van de CNS. Raadpleeg uw arts voordat u begint met een trainingsprogramma.

Motor Unit werving

Een motor unit is een speciale eenheid binnen uw spieren die bevordert en activeert, een aantal spiervezels. Vezels contract, het genereren van kracht in reactie op spanning, zodat de motor unit de vezels signalen te contracteren, dat is waar je spier kracht vandaan komt. Onderzoek van het Sovjet Instituut van fysieke cultuur heeft aangetoond dat opleiding drukbelastingen boven 90 procent van je maximale een herhaling de beste manier is om het aantal motorische eenheden geactiveerd, evenals trigger een reactie van anabole hormonen van uw endocriene systeem verhogen.

Tarief codering

Niet alleen het aantal motorische eenheden ken een impact hebben op uw vermogen te genereren van kracht, maar het tarief waartegen u motorische eenheden speelt ook een rol activeren. Dit wordt aangeduid als het tarief codering, en des te sneller u activeren motorische eenheden, hoe sneller u het genereren van kracht. Atleten met een hoge mate van tarief codering worden vaak aangeduid als ontplofbare, en dit is een kwaliteit geëist door veel sport, van spoor mixed martial arts. Deze kwaliteit wordt beste getraind door een combinatie van zware gewichten te tillen en verplaatsen van iets lichtere gewichten zeer snel. Trainen met 90 procent of meer van uw één-herhaling maximum, of ten minste 80 procent van uw één-herhaling maximaal en proberen en bewegen het gewicht zo snel als je kunt zonder in te boeten techniek.

Coördinatie

Bij het opheffen van zijn er twee soorten coördinatie. Inter musculaire coördinatie, die is uw vermogen om te coördineren van meerdere spieren in een vaardigheid-gerelateerde taak, zoals een lift, en intra musculaire coördinatie, of uw vermogen om te coördineren van de patronen van de vuren van uw individuele vezels binnen een spier uit te voeren op een optimale wijze, of op minste de mate waarop de vezels worden geactiveerd op uw opdracht. De grotere mate van beide dat je bezit, hoe meer je kunt tillen, als u niet alleen meer kracht uit elke spier krijgt, maar een groter totaal dwingen uitvoer zoals uw spieren efficiënter samenwerken. Dit vereist ook de opleiding bij meer dan 90 procent van uw één-herhaling maximaal.

Synchronisatie

Terwijl motorische eenheden brand gebaseerd op trainingsbelasting en vezels worden gerekruteerd op een zoals-nodig basis, elite lifters Toon niet alleen een grotere toename in de grootte van de fast-twitch spiervezels, maar een mogelijkheid voor hen selectief te werven. Omdat vezels normaal gesproken op een kleinste naar grootste basis in dienst genomen zijn, is de mogelijkheid om selectief werven snel twitch vezels aangeduid als synchronisatie. Dit vermogen kan een topsporter voor het genereren van sterker, efficiënter, of in ieder geval sneller. Dit vermogen is ook optimaal getraind met de opleiding lasten meer dan 85 procent.


gerelateerde artikelen