Leuke activiteiten te doen in Aguadilla, PR

June 4

Leuke activiteiten te doen in Aguadilla, PR

Aguadilla, Puerto Rico, is de grootste stad in het noordwesten van het eiland. Tachtig mijl ten westen van San Juan, is de stad in de regio Porta del Sol, of Gateway naar de zon genoemd. Het gebied staat bekend om haar surfen maar blijft relatief onontdekte en onontgonnen. Aguadilla en de omliggende gebieden bieden naast de beroemde golven, wandelen, Paardrijden en vele andere activiteiten.

Watersport

Aguadilla de stranden zijn onderdeel van wat bekend als de Puerto Ricaanse pijpleiding, een top-notch surfen gebied van November tot maart staat. De beste surf stranden in Aguadilla zijn gaskamers, Crash boot en Surfer's Beach, maar in de zomer, wanneer de golven kalmeren, ze zijn ook goede plaatsen voor windsurfen en snorkelen. Hutjes Beach, in nabijgelegen Isabela, heeft koraalriffen en grotten met overvloedige tropische vissen, waardoor het een populaire plek voor snorkelen en duiken.

Wandelen

De Guajataca Forest Reserve, 22 mijl ten zuidoosten van Aguadilla in de buurt van San Sebastian, heeft 25 mijl van wandelpaden. De reserve is in Puerto Rico's karst regio, thuisbasis van kalksteen grotten, canyons en gootsteen gaten. Mis niet de Cueva del Viento, of grot van de Wind, een grot met stalactieten en stalagmieten bedekt. Het reservaat heeft ook een uitkijktoren en plantages van zeldzame blauwe mahoniehout bomen. Guajataca is een habitat voor de bedreigde Puerto Ricaanse boa. Kamperen is toegestaan in de reserve.

Paardrijden

Tropische Trail-ritten biedt paardrijden tours langs de kust van Isabela, die grotendeels onontgonnen is. Tours zijn familie-georiƫnteerde, maar de ruig terrein is best geschikt voor intermediate en gevorderde renners. Twee uur durende reizen brengen u langs verlaten stranden, door een bos van amandelbomen en in het verleden een gebied van de grotten van de kust. Korte stops om te zwemmen en wandelen zijn opgenomen. Tours zijn zeven dagen per week in de ochtend en de middag aangeboden. Middag rondleidingen voorzien van zonsondergangen.

Andere activiteiten

Als u met kinderen reist, mis niet de Aguadilla Parque Acuatico Las Cascadas, glijbanen, buizen, een golfslagbad en u een rivier vrijstromend zwembad heeft. Aguadilla heeft ook een ijsbaan. Punta Borinquen Golf Club, 2 mijl ten noorden van Aguadilla, is een openbare 18-holes baan met uitzicht op de kust. De cursus heeft een eenvoudig restaurant, en clubs en karren kunnen worden gehuurd. De Camuy-grotten, 54 mijl ten zuidoosten van Aguadilla, behoren tot de derde grootste ondergrondse riviersysteem ter wereld. Naast het verkennen van de grotten, die interessante formaties hebben, kunt je kamperen in het regenwoud rondom het park.


gerelateerde artikelen