Sociopathic gedrag in tienerjaren

November 24

Sociopathic gedrag in tienerjaren

Jonge kinderen zijn natuurlijk agressief; tieners zijn echter niet. Als uw tiener boeiende in sociopathic gedrag is, kan het zijn dat uw tiener een sociopaat is. Maar het is waarschijnlijker dat uw tiener gaat door sommige sociale en biologische veranderingen waardoor haar handelen op een ongepaste manier.

Agressie vs. sociopathie

Agressie is een actie die opzettelijk pijn, fysiek of emotioneel veroorzaakt. Een daad van agressie, maar maakt niet een tiener een sociopaat. Een sociopaat inderdaad vaak deelnemen aan agressieve handelingen, maar psychopaten tonen geen empathie of wroeging voor hun daden. Ouders hebben vaak weinig hoeft te maken over een tiener van het gewelddadige of verbaal antagonistische wordt een sociopaat, tenzij hun tiener een echte gebrek aan wroeging voor zijn gedrag toont.

Diagnose sociopathie in tienerjaren

Omdat adolescenten zijn nog steeds op zoek naar hun identiteit in hun tienerjaren, psychologen niet kunnen absoluut diagnosticeren een tiener met een stabiele persoonlijkheidsstoornis zoals sociopathie. Het is mogelijk dat een tiener uit zijn slechte gedrag na een opstandige fase groeit. Psychologie heeft echter gegeven ons sommige sterke aanwijzingen over wat een persoon, tiener of volwassen, een sociopaat maakt. Enkele tekenen dat uw tiener kan een ware sociopaat omvatten Pathologisch liegen, criminele activiteit, gebrek aan zelfbeheersing, gebrek aan empathie en waanvoorstellingen doelen. Als u zich echt zorgen dat uw tiener zou een sociopaat, raadpleegt u een psycholoog voor een professionele diagnose.

Prevalentie van Sociopathatic gedrag

Meest agressief of gewelddadig gedrag bij kinderen gebeurt tijdens de preschool jaar, rond de leeftijd van 3. Als u uw kind meer agressieve tijdens haar tienerjaren dan tijdens de kindertijd, kan er reden tot bezorgdheid. In de algemene bevolking heerst sociopathie in slechts 1 procent van de tieners, waardoor het onwaarschijnlijk dat uw tiener sociopathic is. Echter geldt een vergelijkbaar psychische stoornis--oppositional defiant disorder--meer dan 10 procent van de tieners. Tieners met deze aandoening zijn zeer prikkelbaar, ondervindt bij het beheersen van hun tempert, vaak beweren en opzettelijk agressief. Gelukkig, oppositional defiant disorder is behandelbaar door gedrag beheer en het parenting van strategieën.

Ouderlijke strategieën voor controle

Tijdens de tienerjaren, moeten ouderlijke strategieën wijzigen zodat tieners meer privacy tijdens het instellen nog steeds duidelijke grenzen. Een tiener die handelen op een sociopathic wijze mogelijk gewijzigd zijn gedrag wanneer gezinnen stellen redelijke grenzen die gewoon het juiste tussen tolerante en beperkende evenwicht. Ouderlijke controle is ook belangrijk. Ouders moeten weten waar hun kinderen zijn, ze zijn met vrienden en wat ze doen. Tieners positieve steun en tonend hen oprechte bezorgdheid kunnen helpen verlichten van opstandig en agressief gedrag. Christina Lehmann, school counselor en auteur van "Oppositional Defiant Disorder in adolescenten," merkt dat sommige kinderen op een agressieve manier als een roep om aandacht, en dat wanneer ouders geven hun tienerjaren positieve aandacht, het vergemakkelijkt de behoefte aan dergelijk gedrag.


gerelateerde artikelen