Manieren om te houden van het skelet is gezond

January 4

Het skelet bestaat uit 206 botten, samen met hun bijbehorende kraakbeen, pezen en gewrichten. Een gezond skelet bestaat uit sterke botten en stabiele, nog soepel, gewrichten. Artrose en osteoporose behoren tot de meest voorkomende aandoeningen van het skelet. Deze niet-verbonden voorwaarden, in verband met aantasting van de gewrichten en verzwakking van botten, zijn ten minste gedeeltelijk te voorkomen door het observeren van bepaalde do's en don'ts van oefening en voeding.

Hiervoor

Regelmatige lichaamsbeweging is belangrijk voor het behoud van sterke botten. Als het gaat om de bouw en het onderhoud van de botmassa, het kiezen van het juiste type van oefening is de sleutel. Gewicht dragende oefeningen verwijzen naar degenen waarbij je spieren tegen de kracht van de zwaartekracht werken. Dit type van oefening stimuleert een adaptieve reactie in het lichaam die tot verhoogde mineraal dichtheid van de botten leidt. Gezonde bot mineraal dichtheid maakt botten minder gevoelig voor fracturen. De nationale osteoporose Stichting beveelt aan oefeningen zoals dans, aerobics, wandelen, joggen, springen touw, trap klimmen en tennis voor het behoud van sterke botten.

Don't Do That

Contact sport en andere activiteiten die het risico van gezamenlijke verwondingen verhogen verhogen de kans op artritis degeneratie van de gewrichten in de toekomst jaren. Een studie gepubliceerd in September 2009 in het "Journal van fysieke activiteit en gezondheid" gemeld dat meer dan 40 procent van gepensioneerde football spelers jonger dan leeftijd 60 gerapporteerde artritis in vergelijking met minder dan 12 procent van de leeftijd-matched mannen die niet voetballen. De verhoogde incidentie van early-onset artrose in voetballers werd toegeschreven aan letsel aan de ligamenten en pezen tijdens hun spelen jaren. Goede apparatuur en conditionering zijn belangrijk voor de voorkoming van letsel. Letsel aan gewrichten moeten goed worden hersteld om te minimaliseren van complicaties later in het leven.

Eet dit

Nuttigen van voldoende hoeveelheden calcium en vitamine D is essentieel voor het gezond houden van het skelet. De auteurs van een studie gepubliceerd in januari 2011 in "Nutrition Research" suggereren dat onvoldoende vitamine D-inname is gemeenschappelijk. Lage vitamine D niveaus vonden ze in meer dan 40 procent van de Amerikanen. Deze prevalentie suggereert dat het wellicht nodig voor sommige mensen te nemen van een supplement vitamine D om te voldoen aan de minimale dagelijkse aanbeveling van ten minste 600 IU. Suppletie kan ook nodig voor sommige volwassenen aan de 1200 mg aanbevolen dagelijkse inname van calcium zijn. Mensen die te zuivel als gevolg van allergieƫn of gevoeligheden vermijden overwegen suppletie. Andere micronutriƫnten die nodig zijn voor de gezondheid van de optimale bot bevatten magnesium, kalium en vitamine K en C. Deze zijn meestal eenvoudig te verkrijgen in een dieet hoog in fruit en groenten. Eten meestal dagelijks 5 porties van diverse groenten en fruit biedt een adequate inname van deze belangrijke voedingsstoffen.

Don't Eat-- of drinken--die

Terwijl het juiste voedsel eten handhaven van gezonde botten helpen kan, kunnen bepaalde voedingskeuzen bijdragen aan minerale botverlies, potentieel leiden tot osteoporose en fractuur van de toegenomen risico. Volgens de nationale osteoporose Stichting, kunnen zout voedsel verzwakken botten. Onderzoek gepresenteerd op de vergadering 2013 van de endocriene samenleving lijkt te bevestigen de associatie tussen hoge zout inname en toegenomen bot kwetsbaarheid. Vermijden van verwerkte of ingeblikte voedingsmiddelen kan helpen verlagen de hoeveelheid zout in de voeding. Te veel vlees eten kan ook leiden tot een netto verlies van calcium in de botten. Ook adviseert de nationale osteoporose Stichting gematigdheid in consumptie van alcohol, koffie, thee en frisdranken.


gerelateerde artikelen