Bijwerkingen van Bravelle & Menopur

August 3

Bijwerkingen van Bravelle & Menopur

Bravelle is een merknaam in de Verenigde Staten voor de generieke geneesmiddelen urofollitropin en Menopur is een merknaam van een medicijn dat een luteïniserend hormoon (LH) en een follikel - stimulerend hormoon (FSH combineert). Allebei worden gebruikt bij de behandeling van onvruchtbaarheid bij vrouwen. Bravelle, de Mayo Clinic meldt, is een synthetische versie van FSH waarmee de ovariële follikel te groeien. Het FSH in Menopur helpt met de groei van de eierstokken en de LH verhoogt oestrogeen dat helpt ovulatie veroorzaken. Beide medicijnen worden geïnjecteerd.

Huid

Menopur kan leiden tot irritatie, zwelling en pijn op de injectieplaats. Een uitslag kan ook op de site of elders op het lichaam ontwikkelen. Bravelle kan de huid evenals maken het zwellen of pijn op de injectieplaats, redden maken. Terwijl deze niet lijken te ernstig zijn, ze zijn, en u moet uw arts zo spoedig mogelijk raadplegen als deze bijwerkingen ontwikkelen.

Pijn en opgeblazen gevoel

Zowel de Bravelle als de Menopur kan pijn in het bekken of de maag veroorzaken. Menopur kan ook leiden tot een hoofdpijn en een zere keel. Milde opgeblazen gevoel is ook mogelijk met beide medicijnen. Nogmaals, dit zijn ernstige, zo deskundig medisch advies inwinnen, zo snel als je kunt.

Misselijkheid

Menopur kun je misselijk, hoewel de braakneigingen meestal mild is. Nog steeds, Raadpleeg uw arts over eventuele misselijkheid die is gekoppeld aan de geneeskunde.

Stopzetting bijwerkingen

Nadat u met het Bravelle of Menopur stopt, treden sommige bijwerkingen die zijn ernstige en medische hulp vereisen. Deze treden niet op bij iedereen die deze medicijnen neemt, maar ze zijn gemeenschappelijk. Beide drugs kunnen veroorzaken dat u ondervindt ernstige pijn in uw maag of buik nadat u stopt met hen. Ernstige of matige opgeblazen gevoel is ook gebruikelijk. Zonder de drugs in uw systeem, kan u voelt alsof u indigestie hebt, of kan je ernstige of voortdurende diarree, braken en misselijkheid. De hoeveelheid urine die u produceren kan verminderen kunt, en je kort van adem. Ernstige bekkenpijn is gemeenschappelijk, zoals lager been zwelling. Snelle gewichtstoename kan ook optreden na het stoppen van beide medicijnen.


gerelateerde artikelen