De beste voeding voor vergrote prostaat

August 27

De beste voeding voor vergrote prostaat

Een vergrote prostaat heeft vaak invloed op mannen naarmate ze ouder worden. In feite, hebben maar liefst 90 procent van de mannen 85 en ouder urine-problemen vanwege een vergrote prostaat, de Universiteit van Maryland Medical Center verslagen. U kunt de voorwaarde met medicatie of medische procedures behandelen, maar als u proberen minder-invasieve technieken wilt, kunt u proberen te veranderen van uw dieet of kruiden te gebruiken om hulp te krijgen.

Bèta-Sitosterol

Een chemische verbinding gevonden in planten genaamd bèta-sitosterol kan helpen verbeteren van de urinaire symptomen die bij mannen met een vergrote prostaat, de Universiteit van Maryland Medical Center rapporten ontwikkelen. Naast de gevolgen ervan voor de prostaat, kan bèta-sitosterol helpen lagere cholesterolniveaus. Voedsel met deze chemische stof omvat pompoenpitten, maar u kunt ook proberen voedingssupplementen om te helpen bij de behandeling van de aandoening. Nochtans, zorg ervoor dat u overleggen met een arts voordat u een voedingssupplement gebruikt.

Levensmiddelen die zink

Eten van een dieet rijk aan zink kan ook helpen bij mannen die lijden aan een vergrote prostaat, adviseert MayoClinic.com. Als u proberen om te stimuleren uw inname van zink wilt, nemen voedingsmiddelen zoals mager rundvlees, eend, lam, oesters, krab en gebakken bonen in uw dieet. U kunt ook proberen een multivitamine of dietary supplement om te verhogen uw niveaus van zink, maar u dient altijd eerst met een arts.

Groenten met vitamine C

U kunt ook overwegen het eten van meer groenten met vitamine C om te helpen met een vergrote prostaat. Goede keuzes omvatten paprika, peultjes, module erwten, broccoli, bloemkool, tomaten, spruiten en koolrabi. MayoClinic.com merkt op dat terwijl vitamine C uit fruit wordt geassocieerd met een lager risico van vergrote prostaat, een hoog fruit inname is niet.

Cafeïne

Als u een vergrote prostaat heeft kunt u ook overwegen snijden cafeïnehoudende dranken en voedingsmiddelen uit uw dieet. Cafeïne werkt als een diureticum in je lichaam, waardoor uw urineproductie. Dat betekent dat het kan verergeren de al lastige symptomen die u ervaren als gevolg van de vergrote prostaat. Om soortgelijke redenen is alcohol best vermeden. En als u genieten van een af en toe aflaat in de koffie of een alcoholische drank, proberen om het te beperken voor het diner, zodat de symptomen niet verder interfereren met uw vermogen om te slapen.


gerelateerde artikelen