Tips voor het herstel van de Bypass hartoperatie

December 22

Coronaire graft (CABG) bypassoperatie, ook genaamd bypass hartoperatie, is een chirurgische behandeling van verstopte en geblokkeerde slagaders in het hart. Bloedvaten worden genomen uit een ander deel van het lichaam en geënt op gezonde kransslagaders om te gaan rond slagaders die worden geblokkeerd. Een CABG wordt uitgevoerd vóór of na een hartaanval te minimaliseren hart spier schade. Tips voor het herstel van hart bypass chirurgie adres gedrags en levensstijl wijzigingen.

Naleving

Naleving, of naar aanleiding van het protocol van de behandeling, is een belangrijke factor voor een succesvol herstel van hart Bypassoperatie. Naleving begint onmiddellijk na de operatie en bevat de volgende instructies van de verpleegkundige en arts te hoesten en ademen diep gedurende de dag om te ontruimen van afscheidingen uit de longen, dragen compressie apparaten en kousen in bed in het ziekenhuis de vorming van bloedklonters in de onderste ledematen te voorkomen en om uit bed zoals aangegeven.

Eenmaal thuis, raden Donna D. Ignatavicius, M.S. R.N. en M. Linda Workman, Ph.D., auteurs van "Medisch-chirurgisch Nursing: kritisch denken voor Collaborative Care," patiënten te nemen voorgeschreven medicijnen zoals voorgeschreven om complicaties te voorkomen en om de genezing te bevorderen. Dit omvat pijnstillers, omdat tolereren pijn niet de patiënt sterker maakt. De patiënt moet ook vervolgafspraken en beginnen een cardiale revalidatie-programma volgens de aanwijzingen.

Nog een tip voor het herstellen van hart Bypassoperatie is het monitoren van symptomen. Mensen die herstellende is van hart Bypassoperatie dreigen voor na operatie complicaties zoals infectie, een hartaanval, longoedeem en beroerte. Patiënten moeten koorts, pijn op de borst, kortademigheid, onverklaarbare zwakte, duizeligheid en een verandering van niveau van bewustzijn aan een arts onmiddellijk melden.

Heart slimme dieet

Cardiale revalidatie omvat dieet wijziging. De American Heart Association adviseert dat mensen CABG volgen een hart slimme dieet post. Een evenwichtige, laag zout, lage vet en lage cholesterol dieet is het optimale dieet voor hartpatiënten bypass chirurgie. Naast een hart slimme dieet, moeten patiënten consumeren vijf porties verse groenten en fruit per dag ter ondersteuning van het genezingsproces van het lichaam.

Regelmatige lichaamsbeweging

Oefening begint onmiddellijk na bypass hartoperatie. Binnen 24 uur na een CABG, behoudens ernstige complicaties, de patiënt krijgt uit bed en zit in een stoel voor een periode van tijd. Als de patiënt in staat is te tolereren vergadering is, begint hij een wandelende programma dat vordert een beetje elke dag. Als de arts hem voor meer krachtige oefening, meestal in ongeveer zes weken wist, zal de patiënt een cardiale revalidatie poliklinische fitnessruimte aanwezig en initiëren van een oefening plan ter vergroting van zijn kracht en uithoudingsvermogen.

Stoppen met roken

Een belangrijke tip voor herstel van hart Bypassoperatie is te stoppen met roken. Roken verlaagt de zuurstoftoevoer en knelpunt van bloedvaten, die verhoogt de bloeddruk. Hoge bloeddruk en lage zuurstof saturatie benadrukken het hart. De herstellende hartspier moet alle zuurstof die kan krijgen.


gerelateerde artikelen