Ziekten die nabootsen van artritis

June 18

Ziekten die nabootsen van artritis

Artritis is een ontsteking in de gewrichten. Ontsteking wordt meestal gekenmerkt door veranderingen in de weefsels, de bloedvaten en het immuunsysteem in het getroffen gebied. Artritis verwijst doorgaans naar artrose of reumatoïde artritis. Artrose is gewrichtsvernietiging wegens slijtage en scheur van veroudering of activiteiten. Rheumatioid artritis is gezamenlijke problemen van abnormale immuun systeem activiteiten. Bepaalde ziekten die leiden pijn in de gewrichten tot kunnen nabootsen symptomen van artritis.

Degeneratieve ziekten

Artrose is één van de meest voorkomende degeneratieve-- of leeftijdsgebonden--musculoskeletale aandoeningen. Lumbale schijf ziekte, waarin de zenuwen in de rug worden gecomprimeerd, is iets heel anders. De wervelkolom bestaat uit een keten van botten aan elkaar geregen door smalle schijven tussen elk bot. Een schijf kan worden gecomprimeerd en uitsteken uit in de wervelkolom, het comprimeren van een zenuw. Van druk op de zenuw kan hierdoor rug en been pijn.

Infecties

Infecties van de gewrichten kunnen leiden tot pijn en zwelling dat heeft ook vaak geassocieerd met artritis. Osteomyelitis is infectie van het bot, en komt vaker voor bij diabetici en kinderen. Septische artritis is een infectie van de gezamenlijke holte. Infecties met gonorroe, een seksueel overdraagbare infectie, kunnen pijn veroorzaken in veel verschillende gewrichten, zoals de ziekte van Lyme, die wordt verspreid door de herten teek kan.

Metabole stoornissen

Verschillende metabolische wanorde zijn ook van invloed op de gewrichten ook aan artritis. Jicht heeft het lichaam urinezuur moeilijk hen te metaboliseren. Urinezuur opbouwt in het bloed en pijnlijke kristallen opbouwen in de gewrichten, vooral de grote teen. Opflakkeringen kunnen worden veroorzaakt door consumeren van grote hoeveelheden vlees, alcohol of bepaalde drugs, of ondergaan chirurgie of andere medische stress.

Immunologische aandoeningen

Immunologische aandoeningen zoals reumatoïde artritis wordt veroorzaakt door dysfunctie van het immuunsysteem, waardoor ook andere ziekten, zoals lupus, waarin alle gewrichten kunnen worden betrokken, maar meestal in de knie, polsen en handen. De ziekte vaak optreden bij vrouwtjes. Het exacte mechanisme is onbekend, maar proteïnen genaamd antilichamen die door het immuunsysteem aanvallen delen van de cel. Een ander voorbeeld is polymyalgia rheumatica. Het komt meer bij ouderen en heeft de neiging om invloed op de nek, schouders, bovenarmen, onderrug en bovenbenen. De voorwaarde resulteert in een ontsteking, maar zonder gewrichtsvernietiging.

Kanker

Sommige kankers kunnen van invloed zijn op de gewrichten en artritis symptomen nabootsen. Kankers zoals Osteosarcoom of chondrosarcoom groeien in het bot, waardoor het pijnlijk en misvormde. Andere vormen van kanker, zoals prostaatkanker, kunnen migreren naar de beenderen in het proces van metastase. Sommige longkankerziekten kunnen ernstige bot pijn veroorzaken, zelfs als ze niet hebben uitgezaaid tot op het bot.

Stoornissen in de buurt van het gewricht

Terwijl de meeste van de eerder genoemde aandoeningen het gewricht zelf beïnvloeden, kunnen sommige structuren in de buurt van het gewricht aan artritis-achtige pijn veroorzaken beïnvloeden. Tendinitis is een ontsteking van de pezen die spier in bot invoegt. Bursitis is een ontsteking van het slijmvlies van het gewricht. Myositis is een ontsteking van de spier. Polymyositis rheumatica is een ontsteking van de spieren die waarschijnlijk veroorzaakt door het immuunsysteem.


gerelateerde artikelen