Core oefeningen versterking voor boksen

February 18

Core oefeningen versterking voor boksen

Boksen vereist snelle reflexen, anaërobe uithouding, kracht en evenwicht uit te voeren op enkele minuten van opvallende en manoeuvreren door uw tegenstander. Omdat de kracht van de stoten uit de roterende beweging van de heupen en romp initieert, is kern kracht conditionering een essentieel onderdeel van de bokstraining. Met wat ruimte thuis of op de sportschool, kunt u verschillende oefeningen die bouw je core spieren voordat u uw oefeningen boksen begint.

Functionele anatomie van de kern

Wanneer u jabs, haken en uppercuts gooien, je schouders en armen zijn niet de enige lichaamsdelen die werken. U moet draaien uw heupen en romp te verstrekken van de macht achter de stakingen. De kern verwijst naar het spierstelsel in uw buikspieren, terug, de heupen en het delen van je dijen bruggen de bovenste en onderste lichaam. De buitenkern spierstelsel, waaronder de rectus abdominis, billen en externe obliques, beweegt uw kofferbak en heupen, terwijl de binnenkern--de diepe spieren in je heupen en abdominale regio--stabiliseert je lichaam om te bepalen uw beweging, houding en evenwicht. U hoeft niet te bewust draai of activeren van uw kern omdat het draait op een reflex basis, of onbewust, fysiotherapeut Gray Cook zegt.

Breuk niet kraken

Versterken van uw core betekent niet uitsluitend uitvoeren situps en crunches. Omdat een punch gooien een breuk en roterende beweging zoals een zweep in een staande positie is, doen traditionele ab oefeningen niet opleiden uw kern te bewegen als de manier waarop het moet in de ring. Train uw kern in een staande positie, of minst goed rechtop, zoals knielen. Monster core oefeningen die een snelle, breuk beweging simuleren omvatten Medicijnbal roterende gooit en borst passeert met één hand. Als uw kern onstabiele of zwak is, de kabel chop uitvoeren en til oefeningen in de knielende of staande positie. Deze oefeningen werken op de roterende beweging en stabiliteit in uw kern te bouwen.

Hak en Lift met Power

Gebruik een kabel kolom machine voor het hakken en oefeningen, die als een warming-up voor meer dynamische kracht oefeningen dienen op te heffen. U doet de chop, grijpen het handvat van de machine en aanpassen aan de hoogste hoogte-instelling. Sta met je voeten over de schouder-afstand van elkaar, en uitademen als u snel trek aan de hendel naar beneden en over je lichaam naar uw tegenovergestelde hip met minimale rotatie in je romp. De lift is gewoon een spiegelbeeld van de chop. Het handvat ingesteld op de laagste hoogte, staan in dezelfde positie en trek aan de hendel omhoog en over je lichaam tot boven je hoofd. Het uitvoeren van een tot drie sets van acht tot 10 herhalingen per kant.

Monster training

Na uw hakken-en-lift warming-up, gaat u verder met het hoofdgerecht van uw training. Aangezien boksen wisselt tussen korte uitbarstingen van macht gevolgd door langere periodes van lage-intensiteit activiteit, uitvoeren van trainingen op dezelfde manier. Bijvoorbeeld, het uitvoeren van 10 tot en met 12 seconden van Medicijnbal borst passeert of roterende gooit met een zware bal gevolgd door 30 seconden van touw of laterale hop, met minimale rust tussendoor springen. Dit proces wordt herhaald gedurende drie tot vijf minuten. U kunt andere foute oefeningen en soortgelijke lager-lichaam beweegt voor uw workout boksen.


gerelateerde artikelen