Welke oefeningen kan ik doen na een gebroken sleutelbeen bot?

January 11

Botbreuken invloed hebben op uw vermogen om te oefenen en doen van normale dagelijkse activiteiten. Het sleutelbeen, uw sleutelbeen, is gevoelig voor fracturen van directe klappen op de schouder. Aanvankelijk, hebt u een sling dragen als het bot geneest en voor bescherming. Echter, wanneer het bot begint te genezen, u zal zitten kundig voor zachte, progressieve oefeningen voor de arm en de schouder bereik en kracht te verbeteren. Spreek met uw fysiotherapeut of arts alvorens aan te vangen een oefenprogramma.

De slinger schommel

De uitoefening van de slinger is een zachte, passieve oefening die stijfheid in de schouder en elleboog gewrichten afneemt. Doe deze oefening door naar voren te buigen in de taille met een rechte rug. U kunt houden op een muur of de tafel met de niet-verwonde arm voor steun. Laat de gewonde arm hangen naar beneden voor je richting de vloer en beginnen te zacht maken rotaties met je hand. Uw schouder moet ontspannen en losse. Blijven maken arm cirkels zowel linksom als rechtsom voor 30 tot 45 seconden elke richting. Herhaal tot vijfmaal met korte rust tussendoor zo nodig.

De schouderbladen squeeze

Omdat het sleutelbeen aan het schouderblad, ook bekend als het schouderblad hecht, kan inactiviteit leiden tot zwakke Scapulier spieren en slechte houding. Scapulier volumeherstel versterken van de spieren rond het schouderblad en verhindert ook afronding en stijfheid van de schouders. Doe deze oefening met een weerstand band gebonden aan een deurknop op de taille hoogte. Stand hoog, wapens door zijden en ellebogen 90 graden gebogen. Houd een uiteinde van de band in elke hand en schuif je ellebogen terug achter je lichaam, het behoud van hun hoek van 90 graden. Knijp je schouderbladen samen tijdens de actie maar vermijden wandelen van je schouders. 10 tot 15 keer te herhalen, of totdat vermoeidheid sets in, voor twee tot drie ingesteld.

Ga in horizontale richting

De horizontale schouder ontvoering oefening helpt verhogen bereik van beweging rond het sleutelbeen bot. Doe deze oefening wanneer je pijn is afgenomen en bent u in staat om te heffen van de arm tot 90 graden. Staan hoog met armen uitgestrekt tegenover u op schouderhoogte, handpalmen naar elkaar. Beweeg je armen uit elkaar en uit aan de zijkanten zo ver als je comfortabel kunt. Houd vijf seconden, terug naar start en herhaal 10 keer twee tot drie keer per dag.

Verzette externe omwenteling

Externe omwenteling oefeningen versterken de spieren van de externe rotator in de schouder die met inactiviteit verzwakken. Doe deze oefening door staan hoog met armen door uw zijden en ellebogen 90 graden gebogen. Houd een weerstand band in elke hand voor je. Wikkel de band rond de hand van de niet-verwonde arm om op te treden als een anker. Met uw elleboog door uw kant te blijven, door de hand van de gewonde arm uit naar de kant te draaien wat betreft kun je met behoud van spanning op de band. Terugkeer naar start en herhaal 10 keer, of totdat vermoeid, voor drie sets in totaal.


gerelateerde artikelen