De energie-inname en energieverbruik van een gezond dieet

November 17

De energie-inname en energieverbruik van een gezond dieet

Gezonde verblijft na een goed uitgebalanceerd dieet en blijven actief genoeg zijn om een gezond gewicht te handhaven. Televisie, Internet en tijdschriften zijn gevuld met "trucs" en advies over hoe om fit en dun te blijven. Om een gezond gewicht te behouden, moet u het aantal calorieën die je per dag verbruikt verbranden. Inzicht in de relatie tussen energie-inname en uitgaven kunnen helpen je een gezonde balans kunt bereiken.

Calorie-evenwicht

Elke calorieën die je eet heeft het potentieel om te zetten in energie. Als u wilt om uw gewicht te handhaven, moet u uw calorieopname overeenkomen met uw uitgaven door middel van lichaamsbeweging. Als je meer calorieën eet dan u gebruikt, uw lichaam niet ontdoen van hen. In plaats daarvan slaat je lichaam deze calorieën als vet voor later gebruik. Als gewichtsverlies je doel, is vervolgens tipping the saldo naar een dagelijkse calorie-tekort noodzakelijk. Eet minder dan je lichaam krachten gebruikt je lichaam voor het gebruik van de opgeslagen energie, vetverbranding en verminderen van uw gewicht.

Gezond gewicht

Uw gewicht beïnvloedt de energiebehoeften van uw lichaam. Een gemakkelijke manier om te beoordelen uw gewicht is door de BMI-schaal. Het heeft zijn beperkingen, maar de body mass index schaal is een gemakkelijke manier om te bepalen van de samenstelling van uw lichaam. Om te bepalen uw BMI, Verdeel uw gewicht in ponden door uw lengte in inch kwadraat, dan vermenigvuldigen met 703. Als uw BMI minder dan 18,5, ben je ondergewicht. Een BMI tussen 18,5 en 24,9 wordt beschouwd als gezond, terwijl een BMI tussen de 25 en de 29,9 overgewicht en 30 is of meer zwaarlijvige.

Lichaamsbeweging aanbevelingen

Volgens de American College of Sports Medicine en de American Heart Association is er een minimale hoeveelheid lichaamsbeweging die u nemen moet om uw gezondheid te behouden. Alle volwassenen tussen de leeftijden van 18 tot en met 65 moeten 30 minuten van matige intensiteit aërobe activiteit ten minste vijf dagen per week bereiken. Krachtige activiteit kan ook worden gedaan, in dit geval zijn de aanbevelingen uit te oefenen gedurende 20 minuten, drie dagen per week. Echter als gewichtsverlies je doel, zal u wilt zowel de duur en de frequentie van activiteit te verhogen tot gewicht verloren is. Dit betekent dat u moet verbranden meer calorieën dan u in een dag verbruikt. Om te veilig verliezen 1 pond per week, zou u moeten verminderen uw calorie-inname door 500 elke dag door een combinatie van minder eten en meer uit te oefenen.

Metabolisme

Om te begrijpen hoeveel calorieën je nodig hebt om te eten, moet u de schatten van uw stofwisseling. Rust stofwisseling, is het aantal calorieën dat uw lichaam in rust gebruikt. Zodra u hebt vastgesteld dat dit bedrag, kunt dan u begrijpen hoe om te vormen van uw gezonde voeding rond de energie die je lichaam nodig heeft. Voor een vrouw, rust stofwisseling wordt bepaald met deze formule: (10 x gewicht in kg) + (6,25 x hoogte in cm) - (5 x leeftijd) - 161. Voor mannen, rusten stofwisseling is gelijk aan (10 x gewicht in kg) + (6,25 x hoogte in cm) - (5 x leeftijd) + 5.

Activiteit

Om een gezond gewicht te handhaven, moet uw energie-inname weerspiegelen uw energie-uitgaven. Rekening houden met uw niveau van activiteit uw rust stofwisseling wordt vermenigvuldigd met de factor van uw activiteit. Als u sedentaire bent, vermenigvuldigt u uw rust stofwisseling door 1.2 of voor lichte activiteit vermenigvuldigen met 1.375; voor matige activiteit, vermenigvuldigt u met 1,55. Als u zeer actief zijn, deelnemen aan oefening zes of zeven dagen per week, vermenigvuldigt met 1.725. Voor extreme activiteit zoals dagelijkse oefening of een fysiek zeer veeleisende baan, vermenigvuldigt u met 1,9.


gerelateerde artikelen