Calendula voor Perioraal Dermatitis

July 31

Calendula voor Perioraal Dermatitis

Perioraal dermatitis is een huidaandoening die volwassen vrouwen treft. Conventionele behandeling richt zich op antibiotica zoals tetracycline, en soms worden ook corticosteroïden gebruikt. Net als antibiotica en corticosteroïden heeft calendula ontstekingswerende en antibacteriële eigenschappen, die individuen met Perioraal dermatitis helpen zou. Echter deze plant is niet onderzocht en conventionele geneesmiddelen, en het moet onder medisch toezicht worden gebruikt.

Perioraal Dermatitis

De belangrijkste letsels van Perioraal dermatitis zijn huidontsteking, rode huiduitslag, blaasjes en milde peeling, die andere huidproblemen zoals acne of rosacea bootst. Er is af en toe milde jeuk en brandend gevoel in de getroffen gebieden. In tegenstelling tot acne zijn er geen zwarte of witte hoofden. De precieze oorzaak van Perioraal dermatitis is onbekend, volgens de Amerikaanse Academie van Dermatologie, hoewel het heeft zijn veronderstelde dat het wellicht een vorm van rosacea of seborrheic dermatitis. Naast geneesmiddelen, kan een arts bevelen het gebruik van vochtinbrengende crèmes en zonnebrandmiddelen en adviseren om tandpasta met fluoride of bepaalde stoffen die tandsteen vecht.

Calendula

Volgens Asa Hershoff, ND en mede-auteur van "Herbal Remedies: A snel en gemakkelijk gids aan gemeenschappelijke aandoeningen en hun kruidenremedies", is calendula traditioneel gebruikt door herbalists voor vele inflammatoire huidaandoeningen. Calendula vermindert de ontsteking, anti-bacterieel en anti-schimmel eigenschappen heeft en dus ook goed verdragen. Ook bevordert genezing, mosturizes de huid, voorkomt dat littekens en helpt de jeuk vermindert.

Calendula kan ook helpen verbeteren van spijsvertering symptomen, been zweren, aambeien, spataderen, wonden en spierspasmen, hoewel de National Institutes of Health blijkt dat er onvoldoende bewijs voor de werkzaamheid van calendula voor de behandeling van deze voorwaarden.

Onderzoek

Er is geen klinisch onderzoek dat de voordelen van calendula voor Perioraal dermatitis, maar er zijn enkele studies in verband met andere vormen van dermatitis beoordeeld. Volgens een studie uitgevoerd door P.Pommier en collega's, gepubliceerd in April 2004 de kwestie van de "Journal of Clinical Oncology," is calendula zeer effectief voor het voorkomen van een vorm van dermatitis die wordt geassocieerd met bestraling na operatie voor borstkanker.

Een andere studie, gepubliceerd in augustus 2005 de kwestie van de "huid farmacologie en fysiologie," evalueerde de werkzaamheid van calendula en rozemarijn voor een vorm van contact dermatitis. SM Fuchs en collega's vonden dat een crème voorbereiding van deze twee kruiden een beschermend effect tegen een vorm van irriterende contactdermatitis heeft.

Veiligheid

Volgens «««Drugs.com zijn er geen bekende interacties tussen calendula en drugs. Calendula allergische reacties kan veroorzaken in gevoelige personen en één geval van anafylaxie is gedocumenteerd. Over het algemeen dit supplement wordt beschouwd als goed verdragen en lage toxiciteit potentieel heeft.

Overwegingen

Calendula is geen vervanging van conventionele behandeling, maar vanwege zijn anti-inflammatoire en antiseptische kwaliteiten kunnen helpen verminderen van symptomen van Perioraal dermatitis. Raadpleeg een gekwalificeerde beoefenaar om uit de optimale dosis en de mogelijke bijwerkingen van deze plant te vinden.


gerelateerde artikelen