Hoe beïnvloedt eten snoep kanker?

August 7

Hoe beïnvloedt eten snoep kanker?

Terwijl de overtuiging dat suiker oorzaken of "" Kanker Nieuwsstromen gebruikelijk is, dat een directe koppeling tussen zoete gerechten en kanker voorkomen of progressie is niet bewezen, volgens de American Cancer Society. Een dieet rijk aan suiker kan leiden tot gezondheidsproblemen, maar sommige van die kan verhoging van uw risico voor kanker ziekten en complicaties.

Mythen/theorieën

Het idee dat suiker kankercellen voedt is niet nuttig, volgens Aimee Shea, een oncologie diëtist verbonden met UNC-gezondheidszorg in Chapel Hill, North Carolina, omdat suiker alle uw lichaamseigen cellen, niet alleen degenen die getroffen zijn door kanker voedt. Een andere misvatting waarbij zoetstoffen omvat kunstmatige rassen. De gemeenschappelijke overtuiging dat kunstmatige zoetstoffen, zoals aspartaam, kanker veroorzaken is niet bevestigd door wetenschappelijk bewijs.

Suiker-gerelateerde risico 's

Eten van de rijke hoeveelheid geraffineerde suikers, zoals rietsuiker en glucosestroop, zorgt ervoor dat je lichaam meer van het hormoon insuline, dat celgroei stimuleert te produceren. Deze functie is positief in verband aan gezonde cellen, maar niet ten aanzien van kankercellen, volgens Shea. Een dieet rijk aan suiker kan ook bijdragen tot gewichtstoename, die kanker resultaten negatief kan beïnvloeden, en laat weinig ruimte in uw dieet voor heilzame voedingsmiddelen, zoals fruit en groenten.

Onderzoek

In een studie gepubliceerd in "The Journal of Nutrition" in juli 2010, analyseerde onderzoekers de risico's van colorectal kanker en voedingsgewoonten van 225 206 vrouwen met colorectaal carcinoom en 330 mannen en mannen 396 vrouwen zonder kanker. Terwijl een dieet rijk aan groenten en fruit en beperkt in geraffineerde voedingsmiddelen zoals vlees, suiker en ongezonde vetten werd geassocieerd met een verminderd risico voor colorectal kanker, diëten rijk aan vlees en geraffineerde granen werden verbonden met een verhoogd risico. Hoewel deze studie niet rechtstreeks gekoppeld suiker of andere voedingsmiddelen tot kanker, ondersteunen haar bevindingen de gedachte dat een globaal voedzaam dieet, gebaseerd op geheel voedsel, tegen kanker beschermen kan.

Suggesties

De standaard dieet aanbeveling voor kankerpatiënten is om te consumeren een plantaardig dieet, volgens Shea. Eet een verscheidenheid van voedzame voedingsmiddelen uit alle essentiële Voedingsgroepen, zoals hele granen, vers fruit en groenten, magere eiwitbronnen en gezonde vetten. Om te voorkomen dat insuline onevenwichtigheden kanker-celgroei is gekoppeld, pannenkoek limiet met name suikerhoudende voedingsmiddelen, zoals snoep, siroop, glazuur, ijs en reguliere frisdrank. Eten evenwichtige maaltijden en snacks, met koolhydraten met eiwitten, vezels of vet, bevordert ook gezonde insulineniveaus. Consumeren eiwitbronnen, zoals vis, eieren en melk, bijvoorbeeld met brood, pasta en desserts, eerder dan het eten van brood of dessert op zijn eigen. Vezel-rijk voedsel omvat haver, gerst, bonen, linzen, erwten en broccoli.

Hetzelfde voedzaam dieet kan ook lager uw risico op kanker door het bevorderen van een gezond lichaamsgewicht, omdat vezels en eiwitrijke voedingsmiddelen eetlust controle bevorderen. Fruit en groenten zijn ook laag in calorieën en rijk aan anti-oxidanten, die kunnen verminderen van de gevolgen van kanker-gerelateerde toxines en ondersteuning van het vermogen van uw lichaam om te weerstaan en genezen van infecties en ziekte.


gerelateerde artikelen