Veroorzaken bepaalde vitaminen veelvuldig urineren?

August 15

Medisch beoordeeld door
George Krucik, MD, MBA

Veroorzaken bepaalde vitaminen veelvuldig urineren?

Vaak moeten plassen kunnen soms de voorbode van slechte gezondheid nieuws, zoals een blaasontsteking. Op andere momenten betekent gaan naar de badkamer die vaak gewoon dat je lichaam doet zijn werk om te reinigen van uw systeem van giftige stoffen en afval. Zwelling of oedeem in het lichaam wordt vaak behandeld met recept of over-the-counter diureticum medicijnen, een soort drug die stijgt van plassen tot pomp overtollige vocht uit je lichaam. Bepaalde vitaminen en mineralen kunnen ook hebben een diuretisch effect op je lichaam, zelfs als u niet van plan bent om te verdrijven van extra vocht. Raadpleeg uw arts om te bepalen als het gebruik van vitaminen ter bestrijding van waterretentie geschikt voor u is.

Vitamine B6

Vitamine B6 beheert uw stofwisseling op verschillende manieren. De nutriënt metaboliseert zowel eiwitten en rode bloedcellen en regelt uw bloedsuikerspiegel, volgens de nationale instituten van gezondheid Office van Dietary Supplements of ODS. Een tekort aan B6, kan u bloedarmoede en de bijbehorende symptomen, zoals vermoeidheid te ontwikkelen. Vitamine B6 heeft diureticum effecten en bevrijdt je lichaam van overtollige vloeistoffen, in de vorm van plassen. Californië gebaseerde vrouwen gezondheid specialist Dr. Marilynn Pratt legt uit dat vitamine B6 kunnen vooral nuttig zijn voor vrouwen die last hebben van waterretentie voordat ze hun menstruele cyclus beginnen. Volgens de ODS, moeten volwassenen nemen tussen 1.3 en 2 mg vitamine B6 per dag. Gebruik van te veel van de nutriënt als een natuurlijk diureticum tot schade aan de zenuwen in uw handen en voeten, in sommige gevallen leiden kan. Neem contact op met uw arts om te bepalen van de juiste doseringen--- en ter voorkoming van uitdroging---als u van het supplement gebruikmaakt speciaal voor het opwekken van veelvuldig urineren.

Vitamine C

Vitamine C, ascorbinezuur, een afkorting is een voedingsstof die je niet opslaan in je lichaam en dus moeten blijven innemen via de voeding. Volwassenen aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine C variëren van 75 tot 120 mg, volgens de website van de Universiteit van Maryland Medical Center. De antioxidant vitamine kunnen een powerhouse, te voorkomen dat scheurbuik, het versterken van uw immuunsysteem, beheer van de niveaus van de glucose van het bloed en het terugdringen van hoge bloeddruk. Wijten aan het feit dat je lichaam niet opslaan vitamine C, zijn overtollige hoeveelheden de vitamine natuurlijk gespoeld uit uw systeem door middel van plassen. Het diuretisch effect van de nutriënt is onderzocht voor decennia, als verwante in een artikel van 1937 "Biochemische Journal". Om deze reden, UMMC waarschuwt mensen om te drinken veel water terwijl het nemen van vitamine C supplementen, om uitdroging te voorkomen.

Magnesium

Magnesium is niet geclassificeerd als een vitamine B6 en C zijn, maar is veeleer een elektrolyt. Het maakt niet uit hoe het heet, is magnesium een essentiële voedingsstof die kan ertoe leiden dat steeds vaker plassen wanneer u hebt grote doses door je lichaam lopen. Een uitgave van 1998 van the "Journal of Women's Health" gemeld dat vrouwen in de vruchtbare leeftijd van premenstruele waterberging 200 mg magnesium per dag nemen voor ongeveer twee maanden opgevolgd. De werkzaamheid van het voedingssupplement werd gemeten door urine output; vrouwen die nam magnesium geplast meer dan degenen die duurde niet het mineraal.


gerelateerde artikelen