Geribbelde nagels en droge huid een teken van vitamine-deficiëntie zijn?

June 29

Geribbelde nagels en droge huid een teken van vitamine-deficiëntie zijn?

Uw nagels en de huid kunnen u vertellen veel over uw gezondheid. Hoewel er wellicht een aantal verschillende redenen waarom je nagels zijn geribbeld of uw huid is droog, een vitamine of zelfs een mineraal, zou tekort kunnen veroorzaken. Een lage inname van ijzer kan de weergave van de ribbels in de nagel, en niet genoeg vitamine A of C in de voeding kan leiden tot droge huid. Praat met uw arts over uw dieet en hoe het zich verhoudt tot de gezondheid van uw nagel en de huid.

Vitamine C essentieel voor de huid

Vitamine C komt in grote hoeveelheden in uw huid. Krijgt niet genoeg vitamine C in je dieet kan leiden tot huid droogheid, volgens het Linus Pauling Instituut. Hogere inname van vitamine C kunnen helpen uw huid produceren barrière lipiden die waterverlies voorkomen. Mannen moeten streven naar 90 mg vitamine C per dag, en vrouwen 75 milligram. Met inbegrip van levensmiddelen zoals rode pepers, sinaasappelen, broccoli en aardbeien in uw dieet kunnen u helpen voldoen aan uw dagelijkse vitamine C moet en kan voorkomen dat het begin van een droge huid.

Vitamine A en een droge huid

U kan vitamine A associëren met de gezondheid van het oog, maar krijgt niet genoeg vitamine A in uw dieet kan ook leiden tot droge huid. Voldoende inname van vitamine A is belangrijk voor het onderhoud van uw huidcellen. Een tekort veroorzaakt keratinization-- of verharding--van de huid. Mannen moeten 900 microgram vitamine A, en vrouwen moeten 700 microgram. Voedingsmiddelen die u uw behoeften helpen kunnen om te voorkomen dat deficiëntie omvatten wortelen, zoete aardappelen, spinazie, paprika en zalm.

Uw nagels en ijzertekort

Koilonychia is een spijker aandoening die abnormaal gevormde veroorzaakt nagels die kromme met verhoogde ruggen naar binnen. Ijzer-deficiëntie bloedarmoede wordt geassocieerd met koilonychia. Hoewel ijzertekort zeldzaam in de VS, volgens het kantoor van Dietary Supplements is, dreigen kinderen, tiener meisjes en vrouwen in de vruchtbare leeftijd krijgt niet genoeg in hun dieet. Mannen en vrouwen leeftijd 51 en oudere noodzaak 8 mg ijzer per dag, vrouwen tussen 19 en 50 moeten 18 mg, tiener meisjes moeten 15 milligram en kinderen moeten 7 tot en met 10 milligram. Verrijkte ontbijtgranen, linzen, witte bonen, lever, spinazie, sardienen, kikkererwten en rundvlees zijn alle goede bronnen van ijzer, en met inbegrip van hen in uw dieet kan helpen verbeteren van de gezondheid van de nagel.

Dieet voor gezonde nagels en huid

Hoewel er geen speciaal dieet voor nagels en huid, eten van een verscheidenheid van voedingsmiddelen uit alle de Voedingsgroepen kan helpen garanderen dat u krijgt alle voedingsstoffen moet u hen om gezond te houden. Dat betekent dat fruit en groenten, granen, mager bronnen van eiwitten en magere zuivel. Eiwitten en omega-3 vetzuren zijn vooral belangrijk voor de huid en nagel gezondheid, ondersteuning van zowel de structuur en de functie. Tonijn, zalm en walnoten zijn goede bronnen van beide essentiële voedingsstoffen. Ook drink veel van vloeistoffen, zoals water, 100% vruchtensap of zoutarm Bouillon, te houden gehydrateerd en droge huid en broze nagels te voorkomen.


gerelateerde artikelen