Welke vruchten te vermijden voor diabetische & urinezuur patiënten

January 2

Welke vruchten te vermijden voor diabetische & urinezuur patiënten

Voeding is belangrijk voor zowel diabetes als jicht, twee chronische metabole ziekten. In diabetes heeft het lichaam een probleem bloedglucose te beheren omdat insuline te laag is of cellen abnormaal op insuline reageren. Dientengevolge, wellicht bloedsuikerspiegel te hoog is, het lichaam van de energievoorziening in gevaar te brengen. In jicht heeft het lichaam een probleem hen metaboliseren purines, natuurlijke stoffen gevonden in veel voedingsmiddelen. Afbraak van purines produceert urinezuur, die kan kristalliseren in gewrichten van jicht patiënten en hevige pijn veroorzaken. Zowel jicht patiënten en diabetici moeten het vermijden van bepaalde voedingsmiddelen, met inbegrip van sommige vruchten die beide rijk aan purines of die hebben veel eenvoudige suiker. Een arts raadplegen om te bepalen van een dieet regime dat geschikt is voor u.

Bananen

Hoewel bananen gezond zijn voedsel in het algemeen, ze zijn niet een goede keuze voor patiënten met jicht of diabetes. Bananen zijn purine-rijk, die ongeveer 60mg purine in een portie van 100 g. Diabetici moeten ook vermijden het eten van bananen regelmatig, omdat ze hoog in de enkelvoudige suiker fructose, met ongeveer 20 g in 100 g van banaan. Hoge suiker voedingsmiddelen veroorzaken een snelle stijging in de bloedsuikerspiegel, een situatie die is ongezond voor diabetische patiënten.

Druiven

Druiven bevatten grote hoeveelheden van purines zowel eenvoudige suikers, waardoor ze slecht voedingskeuzen voor diabetici en voor patiënten met jicht. Een portie groene druiven, of 100 g bevat bijna 30 mg purines; Deze hoeveelheid fruit biedt ook 15 gram enkelvoudige suiker. Patiënten moeten kiezen voor andere fruit zoals meloen of grapefruit, die laag zijn in zowel suiker als purines.

Rozijnen en andere gedroogde vruchten

Patiënten die lijden aan jicht moeten rozijnen vermijden aangezien deze vruchten worden geproduceerd uit druiven, die purine-rijke vruchten zijn. Diabetici moeten ook rozijnen en andere gedroogd fruit zoals gedroogde abrikozen en vijgen. Drogen van deze vruchten concentreert zich hun suikers, waardoor ze zeer rijk aan enkelvoudige suiker. Dientengevolge, kan consumeren van gedroogde vruchten een snelle en ongezonde stijging van de bloedsuikerspiegel bij diabetes patiënten.


gerelateerde artikelen