Cafeïne veroorzaakt een verstopte neus?

April 17

Cafeïne veroorzaakt een verstopte neus?

Een verstopte neus is niet een veelvoorkomende bijwerking van inname van cafeïne. De meest voorkomende bijwerkingen van het gebruik van cafeïne zijn misselijkheid, verhoogde hartslag, alertheid, onrust en slapeloosheid. Het is mogelijk om een verstopte neus van het nuttigen van cafeïne, als u allergisch voor de stof bent. Drugs.com stelt dat cafeïne kan leiden tot een allergische reactie, die zal vrijlating van verschillende stoffen die ontstekingen in uw sinus holte veroorzaken. Praat met uw arts als u vermoedt dat u een cafeïne-allergie wellicht.

Oorzaak

Een verstopte neus is het resultaat van de zwelling in je neus van verhoogde niveaus van histamine. Als je cafeïne innemen, reageert immuunsysteem van uw lichaam op de drug zoals als het gaat om schade toebrengen aan uw lichaam. Dit activeert de productie van immunoglobuline antilichamen, volgens de Amerikaanse Academie van allergie, astma en immunologie. Zoals IgE antistoffen geef je bloedbaan, reageren mestcellen door het creëren van histamine, een hormoon dat tegen infecties beschermt. Histamine is gemaakt in zachte weefsels, zoals uw sinussen, de longen en de huid. Als uw sinussen ontstoken, blokkeren ze uw vermogen om te ademen en afvoer van vocht uit je neus.

Symptomen

Een verstopte neus kan een breed scala aan symptomen veroorzaken. De ontsteking in de neusgangen veroorzaakt druk wordt opgebouwd in de sinus Holte, wat leidt tot pijn, gezicht tederheid en hoofdpijn. Sinus druk kan in je oren, ogen, jukbeenderen, bovenste tanden en voorhoofd worden ervaren. Als uw sinus holte overbelaste blijft, bent u in gevaar van de ontwikkeling van een sinus-infectie. Als u koorts ontwikkelt, bel uw arts worden geëvalueerd. Andere symptomen die u van cafeïne, samen met een verstopte neus ontwikkelen kan, zijn huiduitslag, astma en complicaties van de spijsvertering.

Behandeling

Deelnemen aan allergie testen om te bepalen van de oorzaak van de reactie. Zodra u geïdentificeerd, moet u om te elimineren en te voorkomen dat de consumptie van de geïdentificeerde allergeen. Een verstopte neus van een allergie van cafeïne wordt meestal behandeld met een antihistaminicum, decongestivum en pijn reliever. Blokkeren antihistamines het bedrag van histamine in je sinussen, decongestiva verminderen de zwelling en pijnstillers helpen bij de behandeling van sinus druk pijn. Gebruik van pijnstillers die cafeïne vrij.

Overweging

Cafeïne komt voor in verschillende voedingsmiddelen, dranken en medicijnen. De neusverstopping kan zijn het resultaat van een allergie voor een ander ingrediënt. Bijvoorbeeld, drinken de meeste mensen koffie met melk. Hebt u een allergie voor melk, kan neusverstopping ontwikkelen van IgE antistoffen en de productie van histamine, niet verwant aan cafeïne.


gerelateerde artikelen