Wat zijn de vier Types van antilichamen?

October 30

Antilichamen, ook bekend als immunoglobulinen (Ig) zijn een vorm van eiwit. Het lichaam produceert antilichamen als antigenen, die zijn stoffen die schade kunnen toebrengen aanwezig zijn. Parasieten, bacteriën, kankercellen en virussen zijn voorbeelden van antigenen.

Volgens Medline Plus, auto-immune aandoeningen, wanneer het immune systeem per ongeluk aanvalt en gezonde lichaamsweefsel vernietigt, ook leiden tot de productie van antilichamen. De vier types van antilichamen, IgA, IgG, IgM en IgE, al specifieke functies ter bestrijding van antigenen in het lichaam.

IgA

IgA-antistoffen beschermen het oppervlak van het lichaam gevoelig voor vreemde stoffen. Ze bevinden zich in gebieden zoals in de neus, ogen, oren, digestive traktaten, tranen, speeksel en bloed. IgA-antistoffen zijn ook aanwezig in de moedermelk, waar ze worden doorgegeven aan de baby's te helpen hun immuunsysteem versterken. Tien tot vijftien procent van antilichamen in het lichaam zijn IgA.

IgG

Alle lichaamsvloeistoffen bevatten de IgG-antistoffen. Tussen 75 en 80 procent van de antilichamen in het lichaam zijn IgG, maar ze zijn het kleinst. Zij zijn van vitaal belang in het afweren van zowel bacteriële en virale infecties. IgG antilichamen zijn de enige antilichamen dat kunnen passeren de placenta bij zwangere vrouwen om te beschermen de foetus.

IgM

IgM-antistoffen zijn het grootste antilichaam, boekhouding voor 5 tot 10 procent van antilichamen. Ze worden aangetroffen in de vloeistof van de lymfe en bloed. IgM-antistoffen zijn de eerste verdedigingslinie wanneer een infectie wordt aangetroffen. Ze helpen stimuleren het immuunsysteem ter bestrijding van vreemde stoffen.

IgE

IgE-antilichamen leiden tot het lichaam om te reageren tegen vreemde stoffen, zoals stuifmeel, schimmels, sporen en huidschilfers. Ze zijn aanwezig in de longen, de huid en de slijmvliezen. IgE niveaus zijn meestal hoog bij mensen met allergieën. Zij kunnen ook aanwezig zijn, waar er allergische reacties op medicijnen en melk.


gerelateerde artikelen