Hoe te genezen van een interne mond branden

October 27

Hoe te genezen van een interne mond branden

De temperatuur van een warme kop koffie of slurp soep verkeerde kan verplichten u tot betalen van de pijnlijke gevolgen van dien voor dagen of weken. Zolang het branden in je mond is mild, is al ubehoefte te doen stappen ondernemen om te kalmeren uw ongemak totdat het gevoelige weefsel op zijn eigen geneest. Echter kan een meer ernstige interne mond branden onmiddellijke medische aandacht vereisen.

Kalmeren van uw mond

Aantal tekens en symptomen van een burn first-degree — de mildste vorm van een brandwond — zijn pijn, roodheid, droogheid en kleine zwelling, volgens KidsHealth. Hebt u een brandwond first-degree in je mond, de bovenste laag van aangetast weefsel in je mond kan schil in één of twee dagen, en je mond moet genezen op haar eigen in over drie tot zes dagen. In de tussentijd kan met een verdoving mondwater of koortslip medicatie op het getroffen gebied helpen gevoelloos je mond en verminderen het risico van infectie in de verbrande gebieden. Zuigen op ijslollys of ijs, gorgelen met koud water en het nemen van een pijnstiller zoals paracetamol kan ook helpen verminderen uw ongemak.

Vermijd irriterende stoffen

Je mond zullen natuurlijk gevoeliger als het is genezing. Vermijd warme voedingsmiddelen en dranken, zout voedsel, kruidig voedsel en citrus producten consumeren totdat het weefsel in uw mond terug naar normaal is, raadt MedlinePlus. Minty tandpasta, kaneel en zure producten zoals tomaten, frisdranken en koffie kunnen ook extra irritatie veroorzaken. Ook extra zorg om snel uw mond met onzorgvuldig gedrag zoals kauwen voedingsmiddelen verzwarende en tandenpoetsen agressief met een hard-bristle tandenborstel te voorkomen.

Waarschuwing

Tweede - en derdegraads brandwonden in de mond en keel kan leiden tot ernstige gevolgen als je niet meteen medische aandacht krijgt. Second-degree burns — die vaak leiden tot ernstige pijn, roodheid en blaarvorming — zijn brandwonden waarbij lagen onder uw bovenste laag van de huid. Ze kunnen niet genezen voor weken en zijn op hoger risico voor complicaties zoals infectie. Derde - graads brandwonden — die kan leiden tot droge bruin, verkoolde of wasachtige witte huid — betrekking hebben op alle lagen van de onderliggende weefsels en wellicht een huidtransplantatie, volgens KidsHealth. Omdat dit soort burn de zenuwen schade, het in eerste instantie mogelijk niet pijnlijk. Onmiddellijke medische aandacht krijgen als u denkt dat uw mond heeft een tweede - of derde-graad branden of als u interne mond branden dat zwelt, ontwikkelt pus en toename van de roodheid.

Overwegingen

Bel uw arts of tandarts als u ervaring chronische brandende sensaties in je mond en je niet zeker weet wat het veroorzaakte. Een aandoening genaamd burning mouth syndroom kan leiden naar het branden sensatie op je tong, tandvlees, innerlijke wangen en het dak van uw mond, volgens MayoClinic.com. De pijn kan constant zijn, komen en gaan of verergeren van elke dag gedurende de dag. Burning mouth syndroom heeft vele mogelijke oorzaken, waaronder een orale infectie, droge mond, depressie, een nutritionele deficiëntie, schade aan de zenuwen en hormonale onevenwichtigheden. Uw arts zal uw tekenen en symptomen in een poging om de onderliggende oorzaak — hoewel soms de oorzaak nooit detecteerbare is — en een passende behandeling te maken.


gerelateerde artikelen