Kip Tikka Masala voedingswaarde-informatie

March 6

Als je van Indiaas eten en je hebt verse kip of gekookt overgebleven kip aan kant, kun je kip tikka masala. Deze hartige Indiase schotel heeft een saus op basis van tomaten en traditionele Indiase kruiden en kruiden mengsels zoals koriander, komijn en garam masala. De exacte voedingswaarde-informatie is afhankelijk van het recept kunt u maken.

Controle calorieën aan controle gewicht

Epicurious.com biedt een recept voor kip tikka masala met 684 calorieën in elke portie. Dit recept bevat geklaarde boter of ghee, volle melk yoghurt en slagroom, die omhoog de calorie inhoud aanzienlijk. U zult winnen gewicht als je meer calorieën consumeren dan u besteden. Een matig actieve man vereist 2200 tot 2800 calorieën per dag zijn om gewicht te handhaven, terwijl een matig actieve vrouwen vereist 1800-2200 calorieën per dag.

Beschouw het Effect op je cholesterolgehalte

Een portie kip tikka masala bevat 53 gram vet, of 81 procent van de dagelijkse waarden gebaseerd op een 2000 calorieën dieet. Verzadigd vet kan verhogen het risico voor hart-en vaatziekten verhogen uw cholesterolgehalte en elke portie kip tikka masala bevat 28 gram verzadigd vet of 138% van de dagwaarde. Dieet cholesterol kunt ook het verhogen van uw cholesterolgehalte en kip tikka masala bevat 230 mg cholesterol per portie. De maximale aanbevolen dagelijkse consumptie van cholesterol is 300 milligram voor gezonde volwassenen.

Natrium te verminderen wanneer u kunt

Een portie kip tikka masala bevat 1.414 milligram natrium, of 59 procent van de dagwaarde. Verlagen van uw consumptie van natrium kan helpen voorkomen hoge bloeddruk of lagere hoge bloeddruk als u reeds hebt. De volle eetlepel zout in het recept voor kip tikka masala uit Epicurious.com is een belangrijke bijdrage van natrium aan de schotel.

Overwegingen

Kip tikka masala is rijk aan eiwitten, 38 gram per portie. Het biedt ook 3 gram voedingsvezels per portie. Vezel is een cholesterol-verlagende voedingsstoffen die ook helpt voorkomen dat pieken in de bloedsuikerspiegel, en kunt u het verhogen van de vezelinhoud van uw maaltijd met behulp van meer tomaten en uien en kip tikka masala met bruine rijst in plaats van basmati rijst serveren. Verlaag de verzadigd vet en cholesterol gehalte te vervangen door plantaardige olie voor ghee en lagere het verzadigd vet en calorie inhoud met behulp van vetarme yoghurt in plaats van volle melk yoghurt. U kunt uw natrium verbruik verlagen door minder zout te gebruiken tijdens het koken.


gerelateerde artikelen