Rode wangen en kasten op een kind

July 9

Rode wangen en kasten op een kind

Rode wangen en kasten kunnen ontwikkelen bij kinderen van alle leeftijden. Ze zijn meestal een uiterlijke teken van de stijging van histamine en andere chemische stoffen die het lichaam van uw kind via zijn bloedbaan in reactie op een beledigende stof verzenden. Vaak deze jeugd symptomen niet alarmerend is, maar ze zouden een waarschuwing vlag die uw kind is bezig met het lijden van een ernstige allergische reactie.

Oorzaken

Netelroos en rode wangen meestal ontwikkelen bij kinderen als gevolg van een allergische reactie. Over het algemeen resulteert de reactie van gevoeligheid aan een medicijn, stuifmeel, huidschilfers of een voedsel stof--met name citrusvruchten en andere voorkomende voedselallergenen zoals eieren, melk en pinda's. Deze symptomen kunnen ook voortvloeien uit: infectie; stress; insectenbeten; fysiek contact met irriterende stoffen, zoals die gevonden in sommige lotions en wasmiddelen; en langdurige blootstelling aan de zon of temperatuur extremen.

Symptomen

Netelroos en rode wangen lijken op hetzelfde moment, maar meestal merken ouders gespoeld wangen eerst. Deze cherry-rode wangen optreden wanneer bloedvaten dicht onder de oppervlakte van de huid ontstoken en verwijden. Netelroos, urticaria in medische kringen, genaamd bestaan uit rode, jeukende, mug-beet-achtige verhoogde striemen besprenkeld over de huid. Ze kunnen zich overal op het lichaam, en vaak te vergroten en samen te voegen tot grotere vlekken van verkleurde huid. Afhankelijk van de oorzaak zijn andere mogelijke symptomen kinderen kunnen optreden een loopneus, tranende ogen, niezen, diarree, braken, gezicht zwelling en ademhalingsproblemen.

Behandeling

Neem contact op met uw kind kinderarts, zodra u merkt netelroos en rode wangen, vooral als ze snel verergeren of vergezeld gaan van andere symptomen--met name ademhalingsproblemen. Afhankelijk van uw kind medische voorgeschiedenis, de dokter kan u vragen te komen voor een lichamelijk onderzoek of hij kan aanbevelen dat u antihistaminica, zoals difenhydramine, beheert ter vermindering van de zwelling. Kleed uw kind in losse kleding om te minimaliseren van wrijving tegen de geïrriteerde huid en toepassen van cool washandjes om te verlichten van de actuele irritatie en zwelling.

Waarschuwing

Rode wangen en netelroos vaak verbeteren met goede thuiszorg, maar soms kunnen zij vroege tekenen van een potentieel levensbedreigende allergische reactie anafylactische shock genoemd. Anafylactische shock begint vaak met typische allergiesymptomen die snel verergeren tot zwelling van de keel of tong, ademhalingsproblemen, piepende, blauw getinte lippen of vingers en duizeligheid. Onbehandelde anafylactische shock kan resulteren in de dood, dus medische hulp inroepen noodgevallen onmiddellijk als uw kind ervaart ademhalingsproblemen of eventuele andere symptomen van anafylactische shock.


gerelateerde artikelen