Etherische oliën die worden gebruikt voor gomziekte

July 1

Etherische oliën die worden gebruikt voor gomziekte

Volgens de National Library of Medicine is gomziekte een probleem voor ongeveer 80 procent van de volwassenen in de Verenigde Staten. Gomziekte kan leiden tot tandvlees ontsteking, bloeden en, in ernstige gevallen, beschadiging van het bot. Er zijn velen over de toonbank en voorschrift behandelingen die u voor dit probleem nemen kunt. Er zijn echter ook verschillende essentiële oliën die kan worden gebruikt voor de behandeling.

Eucalyptusolie

De National Library of Medicine meldt dat sommige studies hebben aangetoond dat eucalyptus olie mengen met mondwater zeer effectief is bij de behandeling van gomziekte. Het bevat een aantal antibacteriële eigenschappen die helpen om te doden bacteriën die leiden kunnen tot het tandvlees ziekte. Zorg ervoor dat nooit Eucalyptusolie slikken omdat het leiden ernstige bijwerkingen tot kan, zoals misselijkheid, braken en zelfs bewusteloosheid. Kinderen nooit verdient Eucalyptusolie vanwege de mogelijkheid van het worden opgeslokt.

Tea Tree olie

De Mayo Clinic meldt dat tea tree olie wordt gebruikt in sommige mouthwashes. U kunt uw eigen tea tree olie mondwater maken door ontbinding van enkele druppels tea tree olie in een fles mondwater. Tea tree olie heeft antibacteriële eigenschappen die effectief zijn kunnen bij de behandeling van gomziekte. Het kan ook wel giftig bij inslikken, dus zorg moet worden genomen bij het gebruik van deze etherische olie.

Neem olie

Neem olie heeft antibacteriële en anti-inflammatoire eigenschappen. Volgens de Universiteit van Michigan Health System, hebben studies aangetoond dat neem olie werkzaam was op de bestrijding van tandplak. Buitensporige plaque kan leiden tot gom ziekte, dus gomziekte onder controle met neem olie kan afwenden.


gerelateerde artikelen