Behandeling van bipolaire wanorde met voeding & dieet

July 12

Behandeling van bipolaire wanorde met voeding & dieet

De impulsiviteit, prikkelbaarheid en prikkelbaarheid gekoppeld aan bipolaire wanorde treft bijna 2 miljoen Amerikanen. Stemmingswisselingen, variërend van manic episoden aan depressieve staten kunnen emotioneel verlammende en fysiek vermoeiend. Omdat dieet en voeding een rol te in deze cyclus van instabiliteit spelen, moeten mensen met bipolaire wanorde wees voorzichtig met het voedsel dat ze eten. Hoewel vitaminen en mineralen alleen meestal geen symptomen van bipolaire wanorde te verminderen, zal ter aanvulling van iemands dieet terwijl het nemen van medicatie vergroting van de gunstige effecten van behandeling terwijl het minimaliseren van de mogelijke bijwerkingen.

Stap 1

Verbruiken grotere hoeveelheden omega-3 vetzuren. Deze zuren gewoonlijk worden aangetroffen in vis zoals haring, makreel, zalm, tonijn en forel. Visolie bevat Eicosapentaeenzuur (EPA) en Docosahexaeenzuur (DHA), die beide de risico's die samenhangen verminderen met hart-en vaatziekten en verhoogde triglyceriden. Inname van visolie op niveaus van 0,5 tot en met 1.8g per dag moduleert gebieden van de hersenen die is gekoppeld aan de stemming en gedrag, waardoor de symptomen van bipolaire wanorde zoals depressie. Als u vegetariër bent of gewoon niet als vis, overwegen supplementen in pilvorm of probeert eten van walnoten, olie lijnzaad en canola, al welke verhoging van omega-3 niveaus in het lichaam.

Stap 2

Beperk uw inname van tyramine en alcohol als u momenteel psychotrope medicijnen gebruikt. Monoamine-oxidase remmers (MAO-remmers) zijn krachtige antidepressiva vaak voorgeschreven aan mensen met bipolaire wanorde. Tyramine is gevonden in veel voedingsmiddelen en kan reageren met MAO-remmers, wat resulteert in hoge of lage bloeddruk, diarree en hoofdpijn. Levensmiddelen met een hoog in tyramine bevatten yoghurt, lever, gefermenteerde worst, linzen, limabonen, peultjes, bananen, vijgen en rozijnen. Elk type alcohol mengen met MAO-remmers is onverstandig. Doen kon bipolaire symptomen verergeren door hypertensie veroorzaken of triggering een manisch staat.

Stap 3

Zout consequent gebruiken. Een primaire oorzaak van bipolaire wanorde is een verstoring van de natrium in de hersenen. Artsen schrijven daarom vaak lithium, een natrium-modulator. Echter wanneer u grote hoeveelheden zout consumeren, of stoppen met het gebruik van zout helemaal, verergert de lithium in uw systeem deze onevenwichtigheid, waardoor de medicatie ineffectief of verhogen tot giftige niveaus. Bovendien, onevenwichtige zout inname kan leiden tot geestelijke verwarring, zweten, koorts, diarree, nierproblemen en waterretentie. Daarom weten hoeveel zout je dagelijks deelnemen en houden dit bedrag overeen met de dosis van lithium voorgeschreven voor u.

Stap 4

Vermijd voedsel hoog in verzadigd vet. Hoewel 70 tot 80 procent van bipolaire patiënten op lithium reageren, moet zij de drug voor enkele weken voordat dit van kracht wordt. Om deze reden zijn meestal snelwerkende psychotropica zoals benzodiazepinen, antipsychotica en antidepressiva voorgeschreven in de tussentijd. Een mogelijke bijwerking van antidepressiva is gewichtstoename. Om te minimaliseren dit, Vermijd vetrijke maaltijden en proberen uit te oefenen regelmatig. Eet gezonde groenten en mager vlees te verminderen van de risico's van zwaarlijvigheid en hypertensie.

Stap 5

Drink water, melk of vruchtensap in plaats van dranken hoog gehalte aan cafeïne. Hoge cafeïne inname verergert de symptomen van bipolaire wanorde en kan leiden tot aanvallen. Typisch, wanneer iemand met bipolaire wanorde in een depressieve toestand, hij zal het verbruiken van hogere niveaus van cafeïne te verheffen zijn sfeer, die de persoon in een manic staat kan swing door het tegengaan van de kalmerende effecten van benzodiazepines, remming van de normale slaappatronen, verhooging van angst, heartbeat verheffen en het initiëren van paniek aanvallen. Verminder cafeïne inname door te bezuinigen op chocolade, koffie, frisdrank en andere cafeïnehoudende voedsel of dranken.


gerelateerde artikelen