Is er een specifiek dieet om te helpen genezen van een gebroken dijbeen

October 23

Is er een specifiek dieet om te helpen genezen van een gebroken dijbeen

Het dijbeen is het grootste en sterkste bot in het menselijk lichaam bevindt zich in de dij. Wanneer u last van een dijbeen breuk heeft, is uw dieet van cruciaal belang voor optimale genezing tijd. Net als bij een gebroken been, chirurgie en een cast wellicht nodig zijn. Volgens de American Academy of Orthopaedic chirurgen is drie tot zes maanden vaak vereist voor een gebroken bovenbeensbot om te genezen. Elke vertraging van genezing kan leiden tot verdere medische complicaties. Eten van het juiste voedsel en ervoor te zorgen je lichaam in optimale vorm van voeding is essentieel voor het vermijden van toekomstige medische problemen.

Calorieën en eiwitten

Volgens «««BetterBones.com omvat de eerste fase van genezing als een breuk optreedt extra energie. U ontvangt de energie door de vergadering of overschrijden van uw dagelijkse calorie doelen. Zorg ervoor dat u alle drie maaltijden met snacks tussendoor eet. Bespreek met uw arts het ideale aantal calorieën die je consumeren moet; Dit kan maar liefst drie keer uw gebruikelijke bedrag worden onmiddellijk na de breuk van uw bovenbeen. Extra eiwit is nodig voor het lichaam om te beginnen met het herstel van de gebroken dijbeen. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan proteïnen bevatten vlees, zuivelproducten en tofu. Bent u vegetariër, bevatten pindakaas, yoghurt en kwark hoge niveaus van proteïne.

Vitamine D en Calcium

Zuivelproducten geven niet alleen grote hoeveelheden calorieën maar ook niveaus van vitamine D en calcium, creëren van sterkere botten, vooral na een fractuur. Goede bronnen van calcium zijn verrijkte vruchtensappen voedingsmiddelen, donker groen, bladgroenten, en zuivelproducten. Vitamine D helpt het lichaam absorberen van calcium. Ohio State University Medical Center stelt ook voor ontvangst van de zon. Je lichaam absorbeert ultraviolette stralen en transformaties in vitamine D. voedingsmiddelen rijk aan vitamine D bevatten makreel, zalm en sardines.

Vitamine C

Hoge niveaus van vitamine C kunnen verhogen genezing tijd wanneer een dijbeen of andere botbreuk plaatsvindt. De vitamine stimuleert hergroei en reparatie van weefsel in het lichaam, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. De in water oplosbare vitamine is ook betrokken bij het creëren van kraakbeen in de botten. Geniet van citrusvruchten zoals sinaasappelen, mandarijnen en grapefruit voor ontbijt. Groenten hoog vitamine C bevatten zelfs kool, broccoli, spruitjes en groene paprika's. Fruit en groenten rijk aan vitamine C zijn licht gevoelig. Ze opslaan in een donkere, koele plaats. Bij blootstelling aan licht gedurende langere tijd, vermindert de hoeveelheid vitamine C.

Voedingssupplementen en extra Tips

Overleg met uw arts als u denkt dat uw dieet is onvoldoende, terwijl uw dijbeen is genezing. Niet eten goed, vertragingen genezing tijd bot. Terwijl uw breuk is genezing, alcohol, moeten cafeïnehoudende dranken en tabak worden voorkomen, aangezien deze kunnen vertragen genezing tijd ook. Vormen van tabak omvatten sigaretten, sigaren en pruimtabak. Bijkomende factoren die invloed kunnen hebben op de genezing omvatten osteoporose, perifere vaatziekten en diabetes.


gerelateerde artikelen