Hoe beïnvloedt muziek kindercursussen emoties?

March 29

Hoe beïnvloedt muziek kindercursussen emoties?

Familie argumenten over tieners muziek luisteren keuzes zijn zo oud als de meningsverschillen over wie wast de gerechten of is out the trash. De muzieksmaak van ouders zijn vaak zeer verschillend van die van hun tiener kinderen; muziek heeft echter het potentieel beïnvloeden van emoties. Net als bij volwassenen, kan muziek helpen tieners identificeren, te verwerken en te uiten hun emoties.

Identificatie

Muziek biedt voor tieners, vaak een middel identificeren of etikettering van bepaalde emoties. In muziek met teksten, kunnen tieners identificeren met uitgesproken gevoelens van geluk en verdriet, of met sociologische of politieke thema's. Voor tieners die worstelt met problemen rond adolescentie, seksualiteit, seksuele geaardheid, eenzaamheid of depressie, kan identificeren deze emoties in muziek zeer handig zijn. Dit geldt vooral wanneer een tiener niet in staat om te bespreken van deze kwesties en de emoties met familie, vrienden of collega's is als identificatie van soortgelijke thema's in de muziek kan maken haar het gevoel minder alleen. Wanneer tieners muziek als een stemming-modificator gebruikt, kan het worden gebruikt te versterken en te bestendigen van negatieve emoties, evenals positieve emoties.

Catharsis

Betrokkenheid met muziek — of als een luisteraar, schepper of performer — kunnen uiterst catharsis. Lyric schrijven singer-songwriters vaak gebruikt als een middel van emotionele catharsis. In een artikel van de St. Petersburg Times beschrijft Amy Lee van de band Evanescence muziek als haar therapie. Of een tiener is het schrijven van muziek, biedt identificeren met lyrische en muzikale thema's, of wild dansen op een live-show, de catharsis ervaring een kanaal voor het uitdrukken en aanpakken van een breed scala van emoties.

Zelf-expressie

Onderdrukken of "bottelen van" emoties is vaak ongezonde en muziek laat een kanaal voor tieners tot het uiten van emoties door te luisteren of muziek afspelen. Tieners die hun eigen muziek of teksten schrijven zijn in staat om zich te uiten, misschien met een directheid die zou ongemakkelijk in een niet-muzikale conversatie. Bottelen omhoog van emoties is gekoppeld aan een verhoogde incidentie van paniekaanvallen, volgens een rapport van November 2004 in het tijdschrift "Onderzoek van het gedrag en therapie."

Groep identificatie en ondersteuning

Luisteren naar een bepaald type of typen, muziek kan tieners toegang geven tot een referentiegroep van andere tiener luisteraars. Tiener muziek scènes variëren van straight-edge punk cliques tot liefhebbers van de prog-rock en hip-hop hoofden. Een gedeelde liefde voor muziek geeft die in de groep een gemeenschappelijk belang en een basis voor vriendschap, die vele mogelijke emotionele voordelen heeft. Live muziekevenementen waarmee die jonger dan 21 te wonen geven tieners een veilige en gecontroleerde sociale activiteit die geen alcohol. Identificatie met een groep muziek-aangesloten kan wel een negatief effect op de emoties van tieners ook. Bepaalde muziek scènes en sub scènes worden geassocieerd met geweld, vrouwenhaat of occasioneel bende cultuur. Met name voor tienermeisjes, kunnen vrouwonvriendelijke muziek en de bijbehorende scènes verminderen zelfvertrouwen en empowerment.


gerelateerde artikelen