Yoga trajecten voor scoliose pijn in de onderrug

May 30

Yoga trajecten voor scoliose pijn in de onderrug

Overzicht

Scoliose, of kromming van de wervelkolom, kan leiden tot pijn in de onderrug en ademhalingsproblemen. De fysieke houdingen van yoga, genaamd asana's, versterken en rekken je spieren die de wervelkolom ondersteunen. Ademhalingstechnieken, genaamd pranayama, ervoor zorgen dat u volledig bent ademhaling als je vrij van spanning en ontspanning. Overleggen met uw arts voordat u begint met een nieuwe praktijk, en laat hem weten van eventuele pijn die u ondervindt.

Ademen

Yoga trajecten voor scoliose pijn in de onderrug

Praktijk ujjayi adem, of overwinning adem. Dit helpt u zich concentreren, kalmeert je zenuwstelsel en je adem stroomt vrij houdt. Beginnen met te zeggen het woord "ha." Dan, zeg het met je mond gesloten. Zoals u ziet, waar het geluid vandaan komt in je keel. Maak nu dat het geluid als u inademen en uitademen. Gebruik van de ujjayi adem in uw praktijk en elke keer u om te ontspannen.

Los van uw wervelkolom

Yoga trajecten voor scoliose pijn in de onderrug

Kat/koe pose om te openen uw wervelkolom en vrijlating van spanning. Start op je handen en knieën, met je tenen verscholen onder. Als je uitademt, kromme je rug omhoog in een "C" vorm en kijken terug naar je benen voor kat pose. Als je inademt, kijken rechtdoor en bereiken uw stoel omhoog voor koe pose. Herhaal negen meer tijden, overeenkomen met uw bewegingen met uw adem.

Vind uw Center

Yoga trajecten voor scoliose pijn in de onderrug

Staan in tadasana of berg pose. Plaats de heupen-breedte van je voeten uit elkaar en je armen ontspannen door je lichaam. Activeren en versterken van de spieren in je benen door het optillen van je tenen en hen uitspreiden wide. Breng uw binnenste dijen terug en uit elkaar, en schep je stuitje naar beneden als u uw navel naar uw rug trekken en verlengen van de zijden van uw lichaam. Adem in en til je armen overhead. Ontspan uw schouders neer. Rijg je vingers samen en zet je handpalmen omhoog.

Verlengen van uw wervelkolom

Yoga trajecten voor scoliose pijn in de onderrug

Plaats je handpalmen plat op de muur op schouderhoogte. Loop je voeten terug, zodat ze direct onder je heupen en je lichaam is in de vorm van een upside-down "L". Houd je hoofd tussen je armen. Breng uw binnenste dijen terug, en schep je stuitje neer. Verlengen van je rug naar de muur en schuif je schouders van uw rug. Houd uw navel opgeheven en adem in je lichaam terug. Houd deze pose voor een paar adem.

Ontspannen

Yoga trajecten voor scoliose pijn in de onderrug

Doen van kind pose door geknield op de grond met je voeten samen en je knieën uit elkaar. Leun achterover op je voeten en je bekken geworteld naar beneden als je langer van uw rug, buig naar voren en plaats je voorhoofd op de grond houden. Strek je armen overhead en plaats uw vingertoppen op de verdieping. De onderkant van uw schouderbladen naar elkaar om te openen je borst brengen. Focus op je adem en houd deze pose gedurende drie tot vijf minuten.


gerelateerde artikelen