Verschillende soorten antihistaminicum Drugs

May 2

Verschillende soorten antihistaminicum Drugs

Antihistaminica zijn een klasse van geneesmiddelen die worden gebruikt voor het blokkeren van de productie, de effectiviteit of het vrijkomen van histamine, die is een chemische stof die ontsteking en andere allergische symptomen veroorzaakt. Histamine is de belangrijkste chemische die ervoor zorgt dat de meeste van de symptomen van astma en andere allergische reacties. Er zijn verschillende soorten antihistaminicum drugs die worden gebruikt door artsen. Elk type van drug kan worden gebruikt bij patiƫnten waarbij antihistaminicum opluchting.

Histamine H1-Receptor blokkers

H1-receptor blokkers of antagonisten, behoorden tot de eerste verkochte antihistaminicum drugs. Deze drugs niet belemmeren de introductie of de productie van histamine, maar liever te voorkomen dat histamine bindende tot de H1-receptor, meldt Oregon State University. Doordat deze binding, de drugs te voorkomen dat histamine acteren op de weefsels van het lichaam. Histamine is alleen kan functioneren wanneer het zich aan de histamine-receptoren bindt. H1-blokkers zijn nuttig bij het behandelen allergisch rhinitis, jeuk en niezen. Deze drugs veroorzaken versoepeling van de gladde spieren in de Ademhalings- en spijsverteringsproblemen traktaten. Voorbeelden van de H1-receptor antagonisten zijn azatadine, brompheniramine en clemastine.

Histamine H2-receptor blokkers

Histamine H2-receptor blokkers of antagonisten, blok histamine van bindende aan H2-receptoren. Deze drugs worden gebruikt om te behandelen duodenale ulcera en maagzweren en de herhaling van deze zweren, volgens MayoClinic.com voorkomen. Histamine kan het vrijkomen van zuur in de maag veroorzaken wanneer het zich aan receptoren van het H2 bindt. Door het blokkeren van deze receptoren, verminderen H2-receptorantagonisten drastisch maag zuur niveaus in de maag en darmen. Hoge niveaus van zuur worden geassocieerd met maagzweren. H2-blokkers zijn beschikbaar als over-the-counter preparaten of in formulieren waarvoor een doktersrecept. Ranitidine, Famotidine en cimetidine zijn dat alle voorbeelden zijn H2-receptor blokkers.

De stabilisatoren van de mestcel

De stabilisatoren van de mestcel zijn een soort antihistaminicum gebruikt om te controleren en te voorkomen dat astma-aanvallen, volgens de Palo Alto Medical Foundation. Mestcellen zijn speciale cellen in het bloed en de weefsels die openbreken en vrijgeven van histamine en andere chemische stoffen bij blootstelling aan bepaalde allergenen. De vrijgegeven chemische stoffen veroorzaken ontstekingen en andere symptomen van astma. De stabilisatoren van de mestcel verhinderen dat de mestcellen breken en leiden tot aanzienlijke afname van de hoeveelheid histamine in het lichaam. De stabilisatoren van de mestcel en voorbeelden van cromolyn natrium Tilade. Bijwerkingen van de stabilisatoren van de mestcel zijn hoest, irritatie van de keel, smaak problemen, hoofdpijn en loopneus.


gerelateerde artikelen