5 allures voor Diagnose longontsteking

November 23

Kijk binnen met borst x-stralen

Wanneer een arts verdacht van longontsteking is, kan hij gelasten een röntgenfoto van de borst. Een röntgenfoto van de borst zal geen symptomen vertonen van vloeistof in de longen. Echter, een röntgenfoto van de borst altijd mogelijk niet nauwkeurig. Longontsteking kan soms regelen diep in de longen of worden zo minuut dat het toont niet omhoog op een röntgenfoto van de borst. In sommige gevallen kan de arts ook gelasten een MRI of een CT-scan.

Luisteren via een borst onderzoek

Een arts kan onderzoeken uw borst op tekenen van longontsteking. Hij zal dit doen door te luisteren naar de geluiden van uw ademhaling door middel van een stethoscoop. Als er vloeistof in de longen, hij deze kan horen. Hij kan ook kraan op je borst als hij naar uw longen luistert om verschillende geluiden om te bepalen of longontsteking aanwezig is.

De longontsteking bloedonderzoek

Naast een röntgenfoto van de borst en een borst onderzoek, kan een arts een bloedonderzoek om te bepalen als longontsteking aanwezig is ook bestellen. De patiënt geeft een bloedmonster meestal ontleend aan de ader in de arm. Als longontsteking aanwezig is, zal er een hoge witte bloedcel telling. De dokter leest de lab resultaten en nagaan of er longontsteking aanwezig.

Longontsteking en de slijm-Test

De test van het slijm is een andere manier die een arts kan de diagnose longontsteking. In deze test, zal de arts een wattenstaafje gebruiken om te verzamelen wat slijm uit de achterkant van de keel. Dit slijm exemplaar gaat naar het lab voor onderzoek onder een microscoop. De lab resultaten tonen als longontsteking in het slijm aanwezig is. Dit is niet altijd de meest effectieve manier om te diagnostiseren van longontsteking, maar het is een mogelijke manier om een idee van wat is binnen uw slijm gaande er te krijgen.

Diagnose via symptomen

Soms is een arts zal zitten kundig voor diagnose longontsteking door middel van een onderzoek van uw symptomen. Enkele voorkomende symptomen van longontsteking zijn een hoge koorts (meestal meer dan 104), koude rillingen, een verdrinkende sensatie, overmatig hoesten dat produceert slijm, snelle slikken of ademhalen, misselijkheid, braken, diarree en extreme vermoeidheid. Als deze symptomen al voor meerdere dagen plaatsvindt hebben en niet beter met over-the-counter medicatie krijgen, dan is een diagnose van longontsteking is mogelijk. Wanneer iemand heeft longontsteking, lijkt het alsof ze de griep echt slecht hebben.


gerelateerde artikelen