Voedingswaarde feiten voor Macadamia notenolie

February 11

Voedingswaarde feiten voor Macadamia notenolie

Macadamianoten zijn afkomstig uit Oost-Australië, Nieuw-Caledonië en Indonesië en ze zijn soms aangeduid als "de queen of noten." Macadamia olie wordt verkregen door het uitspreken van de olie uit het vlees van de moer. Koudgeperste of extra vergine macadamia olie heeft een licht amber kleur en een milde nootachtige smaak, terwijl verfijnde macadamia olie bijna transparant is.

Voeding feiten

Macadamia olie, net als iedere andere olie, is rijk aan calorieën en vet. Een portie van 1 tbsp. heeft 120 calorieën, 14 g vet en geen koolhydraten of eiwit. Macadamia-olie, is vooral als het koud geperste, een goede bron van vitamine E en andere gezondheid-beschermende fytochemicaliën, zoals polyfenolen en flavanolen naast het verstrekken van cholesterol-verlagende plantaardige sterolen.

Soort vetten

De vetten in macadamia olie zijn voornamelijk enkelvoudig onverzadigde. Van de 14 g vet in 1 tbsp. van macadamia-olie, 1 g is meervoudig onverzadigde, 2 g zijn verzadigd en de resterende 11 g zijn enkelvoudig onverzadigde. Enkelvoudig onverzadigde vetten zijn minder gevoelig voor oxidatie ten opzichte van meervoudig onverzadigde vetten, waardoor macadamia olie een houdbaarheid van één tot twee jaar. Enkelvoudig onverzadigde vetten hebben ook de mogelijkheid om uw low-density lipoprotein cholesterolniveaus, die kunnen helpen lager uw risico voor hart-en vaatziekten verlagen.

Omega-6 verhouding Omega-3

Een goede verhouding van omega-6 aan omega-3 is belangrijk om te lager uw risico van het ontwikkelen van chronische ziekten, zoals kanker, cardiovasculaire ziekten en reumatoïde artritis, zoals uiteengezet in het oktober 2002 nummer van "Medische biologie & farmacotherapie." De typische Amerikaanse dieet bevat onevenredig hoge hoeveelheden omega-6 in vergelijking met kleine hoeveelheden omega-3, waardoor de verhouding dicht bij 16:1. De ideale verhouding wordt geschat op tussen de 1:1 en 2:1. Macadamia olie heeft een ratio van 1:1, waardoor het een ideale olie om te helpen u uw omega-6 verhouding van omega-3 in evenwicht houden. Ter vergelijking, olijfolie heeft een ratio van 12:1 en bevat dan ook veel meer omega-6 in vergelijking met een laag gehalte aan omega-3.

Gebruik en rook punt

Macadamia olie heeft een rook punt van 413 graden Fahrenheit, makend het geschikt voor het koken bij relatief hoge temperaturen. Zijn lichte smaak maken macadamia olie geschikt voor koken vlees of groenten, marinades prepareren of het maken van een zelfgemaakte salade dressing of mayonaise. U kunt ook macadamia notenolie gebruiken in recepten voor gebakken goederen.


gerelateerde artikelen