Symptomen van vitamine B12 folaat deficiëntie

June 1

Vitamine B-12 en folaat of vitamine B9, zijn essentiële voedingsstoffen. Het eten van een goed uitgebalanceerd, gezond dieet die een matrix van fruit, groenten, zuivelproducten, korrels, eiwitrijke vlees bevat, biedt vis, zeevruchten of bonen u met natuurlijke bronnen van vitamine B-12 en folaat. Een deficiëntie van de vitamine B-12 of folaat veroorzaakt vaak bloedarmoede of een lage rode bloedcellen, die leidt tot de karakteristieke symptomen. Vitamine B-12 tekort kan ook leiden tot zenuw-gerelateerde symptomen. Bewustzijn van de symptomen van een vitamine B-12 of folaat deficiëntie kan u helpen identificeren van een mogelijk probleem en vroegtijdige behandeling te zoeken.

Vermoeidheid

De rode bloedcellen vervoeren zuurstof aan het lichaam. De weefsels van het lichaam vereisen zuurstof voor het genereren van energie efficiënt. Met vitamine B-12 of folaat deficiëntie-gerelateerde bloedarmoede, het zuurstof-draagkracht van het bloed afneemt, vaak leidt tot vermoeidheid of vermoeidheid. De nationale hart Long- en bloed Instituut verslagen die vermoeidheid is het toonaangevende symptoom ervaren door mensen met bloedarmoede allerhande. Vindt u uw algehele energieniveau verminderd of aankondiging die je moe gemakkelijker wanneer de uitoefening van uw gebruikelijke activiteiten. Omdat moeheid in verband met bloedarmoede meestal geleidelijk ontwikkelt, kan je niet merken een verandering totdat het symptoom ernstig wordt.

Zwakte

Spieren functie beste wanneer zij een overvloedige toevoer van zuurstof ontvangt. Bloedarmoede veroorzaakt door een vitamine B-12 of folaat deficiëntie spier prestaties door het beperken van de zuurstoftoevoer naar het weefsel kan aantasten. Uw kracht en gespierd uithoudingsvermogen afnemen geleidelijk met een vitamine B-12 of folaat deficiëntie.

Bleekheid

De huid is haar roze of roodachtige tint afgeleid van de rode bloedcellen stroomt door de kleinste bloedvaten in het weefsel. Een vitamine B-12 of folaat deficiëntie-gerelateerde bloedarmoede veroorzaakt vaak bleekheid. U ziet uw nagel bedden, tandvlees, lippen en de binnenkant van je oogleden lijken minder roze dan gebruikelijk. De huidtoon van je gezicht lijkt iets grijs of blauw.

Gevoelloosheid of tintelingen

Een isolerend materiaal genaamd myeline covers de zenuwen. Myeline beschermt van de zenuwen en vergemakkelijkt de snelle overdracht van berichten tussen de hersenen en het lichaam. Vitamine B-12 ondersteunt de vorming en het onderhoud van myeline. Een vitamine B-12 tekort kan leiden tot verlies van myeline en een bijbehorende verstoringen in zenuw signalering, notities, de Universiteit van Virginia School of Medicine. U kunt opmerken gevoelloosheid of tintelingen van uw voeten of, minder vaak, uw handen. Een langdurige vitamine B-12 tekort kan wandelen problemen veroorzaken en verminderde coördinatie en evenwicht.

Veganisten hebben een verhoogd risico voor het ontwikkelen van een vitamine B-12 tekort omdat de nutriënt treedt meestal op in dieren afkomstige levensmiddelen. Voedingsgist of vitamine-verrijkte granen of graanproducten toevoegen aan uw veganistisch dieet typisch verhindert de ontwikkeling van een vitamine B-12 tekort, merkt voedingsdeskundige Reed Mangels, Ph.D., in het boek "gewoon Vegan: snelle vegetarische gerechten."


gerelateerde artikelen