Generieke medicijnen voor een vergrote prostaat

October 16

Generieke medicijnen voor een vergrote prostaat

De prostaat klier functioneert binnen de mannelijke reproductieve systeem en omdat het omringt de urinebuis urinaire functie ook beïnvloedt. Een vergrote prostaat, een aandoening bekend als goedaardige prostatic hyperplasia, is van invloed op ongeveer de helft van de mannen in hun jaren 60 en maximaal 90 procent van de mannen in hun jaren 70 en 80, zoals beschreven door de nationale nier en urologische aandoeningen informatie Clearinghouse. De resulterende symptomen leiden veel mannen op zoek naar behandeling, die kan worden gevonden in de vorm van generieke medicijnen.

Functies

Deze kleine en middelgrote walnoot prostaat klier biedt niet alleen 1/3 van de vloeistof in sperma maar produceert ook een proteïne genoemd prostaat specifiek antigeen--PSA--dat voedt en beschermt sperma, volgens het PSA stijgen. Omdat de plasbuis door de prostaat loopt, kan het deze vloeistof in de urinebuis aan het sperma knijp. Bij de behandeling van de voorwaarden waaraan de prostaat klier, proberen artsen om te minimaliseren van het effect op de functie van de prostaat, daarom kiezen van generieke medicijnen over minimaal invasieve of invasieve procedures.

Groei

De prostaat ondergaat twee belangrijkste groeifases tijdens de ontwikkeling van de mannelijke. De eerste, kan tijdens de puberteit, de prostaat in omvang verdubbelen. De van de tweede groeifase vaak begint in de mid-20s maar eindigt niet. Deze van de tweede groeifase kan de prostaat te langzaam groeien, leiden tot een vergrote prostaat zoals mannen ouder groeien. Mannelijke hormonen, zoals testosteron en dihydrotestosteron--DHT--een rol kunnen spelen in de groei van de prostaat. Enkele generieke medicijnen richten de hormonen om de prostaat verkleinen.

Symptomen

De prostaat ligt tussen de blaas en het rectum met zeer weinig ruimte voor expansie. Als de prostaat vergroot, het drukt tegen de blaas en perst de urinebuis, het creëren van een obstructie die tot een geleidelijk verlies van functie van de blaas leiden kan. De meeste mannen daarom realiseren dat zij lijden aan een vergrote prostaat bij urinaire symptomen verschijnen. De symptomen omvatten een aarzelend of zwakke urine stream, urinair urgentie en veelvuldig urineren, volgens de nationale nier- en urologische aandoeningen informatie Clearinghouse. Enkele generieke medicijnen gebruikt voor de behandeling vergrote prostaat doel om deze symptomen te verlichten.

5-alpha Reductase remmers

Artsen schrijven vaak een generiek medicijn geclassificeerd als een 5-alpha-reductase-inhibitor. 5-alpha reductase, een enzym, wordt testosteron omgezet in DHT, een potente mannelijke androgeen hormoon. Naast het functioneren in de seksuele ontwikkeling, vergemakkelijkt DHT prostaat uitbreiding en haar verlies. 5-alpha reductase remmers, zoals finasteride en dutasteride, verminderen het niveau van DHT, dus het verminderen van de grootte van de prostaat.

Alpha-blokkers

Een andere groep van generieke medicijnen, met inbegrip van terazosine, doxazosine en tamsulosin alfuzosine, ontspannen de gladde spieren in de prostaat en de blaas hals. Geclassificeerd als alfa-blokkers, binden deze medicijnen aan de alpha adrenergic receptoren in spieren, triggering ontspanning, volgens een studie gepubliceerd door Dr.-Lepor in 2006 de kwestie van de "Kroniek in de urologie." Door het ontspannen van deze spieren, de medicijnen verminderen de obstructie van de urethra en verbeteren van de stroom van urine.


gerelateerde artikelen