Helpt Cayenne peper een verstopte neus?

October 28

Helpt Cayenne peper een verstopte neus?

Cayennepeper is gebruikt voor smaakstof en medicinale voor meer dan 9.000 jaar, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. De warme en pittige smaak en geur van de peper is te wijten aan de primaire stof gevonden in cayenne pepers, capsaïcine genoemd. Cayenne kan topisch en mondeling worden gebruikt voor allerlei doeleinden. Terwijl cayenne peper een verstopte neus verlichten kan, toestemming van de arts, en beginnen met een klein bedrag.

Oorzaken

Een verstopte neus kan het gevolg zijn van infecties, allergieën of structurele afwijkingen. Soms allergenen, zoals pollen, schimmel, stof en huisdier dander, kunnen leiden tot u te hebben van een verstopte neus, omdat ze leiden ontsteking van de neuspassages tot. Infectie kan leiden tot de slijmvliezen van je neus te worden ontstoken en vul met pus en andere vloeistoffen, waardoor het moeilijk om te ademen. Een structurele afwijking, zoals een afwijkende septum, kan het gemakkelijk voor uw neus worden verstopte maken.

Cayenne peper

Cayenne peper heeft de mogelijkheid om een verstopte neus te ontstoppen vanwege het kruid van de peper, capsaïcine. Het neemt niet veel; u kunt strooi het op uw voedsel of neem een lichte geur van de peper fijn gekorrelde terwijl het nog in de pot. Het werkt door het verminderen van het slijm in je neus, waardoor het makkelijker te ademen.

Waarschuwingen

Te veel cayenne peper kan maken het moeilijk voor u om te ademen omdat het een zeer hete specerij. Cayenne peper kan ook uw huid irriteren en het is niet gemakkelijk oplossen in water. De beste manier om het te verwijderen uit uw huid is met azijn, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center. Cayenne peper kan je huid verbranden en irritatie van de huid die kan jeuk veroorzaken. Capsaïcine crème kan bieden enige verlichting, maar het kan een tijdje duren om verbetering te zien. Cayenne peper kan ook leiden tot irritatie van de maag; hebt u een maagzweer, inslikken Oesophagitis of andere gevoelige voorwaarden, niet cayenne peper. Gebruik geen cayennepeper hebt u een bekende allergie. Moet een allergische reactie optreedt, onmiddellijk medische hulp zoeken.

Alternatieven

Als u hebt of allergieën voor cayennepeper ontwikkelen, kan uw arts adviseren een alternatieve behandeling, zoals een over-the-counter medicatie of een huis remedie zoals een hete, stomende douche of een bad te wissen van je neus. Andere voedingsmiddelen kunnen ook helpen duidelijk uw neus, zoals mierikswortel saus, knoflook en diverse soorten paprika's, zoals de jalapeno.


gerelateerde artikelen