Oorzaken van een te laag HDL Cholesterol

December 18

Cholesterol is een klasse van lipide/vet. Teveel cholesterol in het bloed, met name low-density lipoprotein of "" slechte "cholesterol, bijdraagt aan de plaque vorming die verstopping van de slagaders, een risicofactor voor hart-en vaatziekten. Aan de andere kant, verhoogde niveaus van high-density lipoproteïne of "goede" cholesterol is beschermend tegen hart-en vaatziekten. HDL reist in de bloedbaan, verzamelen van cholesterol en dragend het terug naar de lever voor verdeling en verwijdering. Oorzaken van lage niveaus van HDL cholesterol zijn genetica, een gebrek aan lichaamsbeweging en dieet factoren.

Betekenis

Lipidenstoornissen zijn zeer belangrijke, onafhankelijke risicofactoren voor de ontwikkeling van coronaire hart-en vaatziekten. Preventie studies zoals de coronaire proef voor primaire preventie- en de Helsinki Heart Study hebben aangetoond dat de verlaging van de LDL en HDL-cholesterolgehalte significant verhogen het risico voor hart-en vaatziekten afneemt. Volgens de richtlijnen van de National Education Program van het Cholesterol, HDL-cholesterolgehalte van minder dan 35 mg/dl worden beschouwd als te laag. De verhouding van totale cholesterol tot HDL cholesterol is even belangrijk bij het bepalen van risico op hart-en vaatziekten en moet minder dan 5. Andere instellingen adviseren hoger HDL-niveaus voor cardiovasculaire voordelen.

Genetica

Oorzaken van een te laag HDL Cholesterol

De genetische controle van HDL is complex, maar bestaat. Een genetische dispositie naar laag HDL-cholesterolgehalte is een risicofactor voor hart-en vaatziekten die niet kan worden gecontroleerd. Levensstijl wijziging is dus belangrijker voor degenen vatbaar voor laag HDL-cholesterolgehalte. Volgens een artikel gepubliceerd door de huidige opinie in cardiologie, hebben maar liefst 20 procent van de mensen met een laag HDL cholesterol een zeldzame genmutatie die met HDL synthese interfereert. Mutaties van voorkomende varianten van het ABCA1-gen kunnen bijdragen aan een laag HDL-niveaus in de algemene bevolking.

Niet genoeg oefening

Oorzaken van een te laag HDL Cholesterol

Oefening beduidend verbetert cholesterolgehalte en is met name heilzaam voor het HDL-cholesterol verhogen. Een recente studie gepubliceerd door de Research Quarterly voor oefening en Sport onderzocht de effecten van regelmatige lichaamsbeweging op het cholesterolgehalte (bij te dragen aan hart-en vaatziekten) van 20 sedentaire mannen meer dan 20 opeenvolgende jaren. De leeftijden variëren van 30 tot en met 51. Degenen die hebben deelgenomen aan een formele oefenprogramma voor 45 minuten per dag voor 3 1/2 dagen die per week had een verbetering in alle bloed lipide niveaus, waaronder een verhoging van HDL-cholesterolgehalte en een lagere ratio van het totaal aan HDL cholesterol. Matige fysieke activiteit (zo weinig als 30 minuten, drie dagen per week van aërobe activiteit) is genoeg aanzienlijk te verhogen HDL-niveaus.

Te weinig voeding Omega-3 vetzuren

Oorzaken van een te laag HDL Cholesterol

Er zijn twee soorten omega-3 vetzuren (een essentieel vetzuur), docosahexanoic acid en Eicosapentaeenzuur. Noten--vooral walnoten-- en canola, lijnzaad, sojabonen, walnoot en tarwekiemen olie zijn alle rijke bronnen van DHA. EPA komt voor in vette, koudwater vissen zoals zalm, makreel, sardines, heilbot, forel en tonijn. Niet nuttigen van voldoende omega-3 vetzuur-rijke voedingsmiddelen is een bijdragende factor in laag HDL-cholesterolgehalte.

Niet nuttigen van de juiste plantaardig voedsel

Oorzaken van een te laag HDL Cholesterol

Bepaalde vruchten kunnen verhogen HDL cholesterol. Vruchten met donkere rode of paarse huid zijn hoog in een omheind gebied polyfenol resveratrol genoemd. Bessen, kersen, druiven en appels zijn bijzonder hoog in resveratrol, volgens een test in de November--December 2009 nummer van "Oxidatieve geneeskunde en cellulaire levensduur." Zoals in de review, worden resveratrol voedingsmiddelen getoond om aanzienlijk te verhogen HDL-niveaus.


gerelateerde artikelen