Wat Is een realistische BMI voor iemand atletische?

December 25

Wat Is een realistische BMI voor iemand atletische?

Wanneer de lange uren die u in opleiding besteedt met laag lichaamsvet en afgezwakt gebeeldhouwde spieren aflossen, u vrij goed gevoel over jezelf. Dat wil zeggen, totdat je uw body mass index of BMI beoordelen. Voor atleten en fitness liefhebbers, BMI kunt onderverdelen in categorieën u als overgewicht of obesitas, hoewel u in een betere vorm en minder lichaamsvet dan uw niet-sportieve vrienden hebben.

Waarom BMI?

Volgens de Centers for Disease Control en preventie of CDC is BMI een maat voor gewicht aangepast voor hoogte, berekend door uw gewicht in kilogram met uw lengte in meter het kwadraat. BMI meet overtollige gewicht in plaats van overtollig vet, en biedt een gemakkelijke, niet-invasieve en goedkope middelen van individuen indeling in gewichtscategorieën. De CDC erkent dat BMI geen uw lichaamsvet berekend en mag niet worden gebruikt als een diagnostisch instrument om te beoordelen van de gezondheid, maar eerder als een indicator van potentiële gezondheidsproblemen.

Massa waarde

Bent u sportief, bent u waarschijnlijk te meer gespierd en hogere bot mineraal dichtheid dan een sedentaire of niet-sportief persoon en dat voegt tot extra ponden. Wanneer u uw gewicht in de vergelijking van de BMI zet, kan je een waarde groter dan 25 procent, plaatst je in de categorie overgewicht, of misschien meer dan 30 procent, u te classificeren als zwaarlijvig. De CDC toegeeft dat sommige atletische individuen een hoge BMI maar een laag percentage lichaamsvet wellicht.

Misclassified

Kinesiologie professor Sue Beckham, PhD van de Universiteit van Texas in Arlington, beweert dat BMI is niet nuttig bij de beoordeling van de atletische gespierde particulieren en is niet een goede indicator van veranderingen in lichaamssamenstelling. Een studie van 2007 van mannelijke en vrouwelijke college atleten verschenen in "Geneeskunde en Science in sport en geneeskunde" geconcludeerd dat BMI foutief atleten met normale lichaamsvet als overgewicht classificeert en dat aparte normen moeten worden vastgesteld voor atletische bevolking.

BMI versus FFM

Je vetvrije massa of FFM, bevat uw spieren, botten, bindweefsel en andere niet-vette onderdelen van uw lichaam massa. We moeten allemaal een bepaalde hoeveelheid vet te handhaven goede gezondheid volgens uitoefening wetenschapper Len Kravitz, PhD van de Universiteit van New Mexico, en vrouwen meer dan mannen nodig. Wanneer u uw FFM aftrekken in uw totale lichaamsmassa, krijgt u uw vet massa. Samenstelling van het lichaam is een meting die uw vet massa aan uw totaal lichaamsvet voor de massa, uitgedrukt als percentages lichaam vergelijkt.

Beter dan de BMI

Lichaamssamenstelling geeft een atletische individu een nauwkeuriger profiel dan de BMI van de gezondheidsstatus ten aanzien van gewicht omdat u vet meten en niet alleen gewicht. De "gouden standaard" voor de beoordeling van de lichaamssamenstelling is onderwater wegen, die kunnen worden duur en lastig. Goedkoper en handiger methoden zijn huid vouw metingen en bio-elektrische impedantie met behulp van een draagbaar apparaat. Van de twee bieden skinfolds een meer accurate beoordeling voor atleten, volgens Kravitz, omdat bio-elektrische impedantie neigt te overschatten percentage lichaamsvet in zeer mager individuen. Een gekwalificeerde fitness professional kan een huidplooien beoordeling voor u doen. Wenselijk atletische bereiken van lichaamsvet zijn 5 tot en met 13 procent voor mannen, en 12 tot en met 22 procent voor vrouwen. Optimale fitness waarden zijn 12 tot en met 18 procent voor mannen, en 16 tot en met 25 procent voor vrouwen.


gerelateerde artikelen