Schrijven van activiteiten voor tieners van de speciale-behoeften

August 18

Schrijven van activiteiten voor tieners van de speciale-behoeften

Schrijven kan een uitdaging voor speciale behoeften tieners die worstelen met de activiteiten van de geletterdheid, hebben moeite met concentreren of mislukking verwachten als het gaat om de academische taken. Ouders kunnen hun tienerjaren te schrijven door te kiezen voor onderwerpen die opgejaagd hen eerder dan intimideren of droeg hen aanmoedigen. Schrijven van activiteiten die op hun persoonlijke belangen tekent of betrekken maken van iets zoals een boek of cadeau kan goed werken voor tieners met verschillende handicaps. Het aanbieden van een tiener een prive-plek om gratis / schrijven kan ook doeltreffend zijn. In het algemeen, proberen te maken schrijven iets leuk en creatief in plaats van droge en gedwongen.

Dagboek schrijven

Speciale behoeften tieners tegenkomen een scala aan sociale kwesties en kunnen baat hebben bij een plaats om gevoelens te uiten. Zij kunnen ervaren schaamte, jaloezie, verwarring en frustratie. Een tijdschrift is een veilige en particuliere plaats om te schrijven over alles wat voor geen specifieke publiek. Ook kan het een plek om te uiten van positieve emoties zoals trots die meegeleverd wordt met het overwinnen van een uitdaging. Geven van uw tiener een tijdschrift als een geschenk. Kies een u denkt dat ze zal bevallen. Pagina's kunnen worden bekleed of leeg. Voor tieners die met de fijne motoriek worstelen, wellicht lege pagina's beste. Ze kunnen tekenen en schrijven. In een dagboek heeft uw tiener geen specifieke opdrachten te voltooien of klik op strikte spelling en grammaticaregels. Ze kan gewoon verkennen taal, die vaak de eerste stap is naar steeds meer comfortabel met schrijven. Onderwijs wereld Editor-in-Chief Gary Hopkins, een dagboek is ook een plek waar worstelen schrijvers terug kijken kunnen om te zien hun vooruitgang, zegt in zijn artikel "Journal schrijven elke dag: leraren zeggen het werkt echt!"

Creatief schrijven

Creatieve opdrachten kunnen vooral motiverend voor kinderen en jongeren die moeite hebben met schrijven. Volgens Ginny Kochis, moeder, pedagoog en schrijver voor The Writing Well website, "een creatieve aanpak garners belang en verwijdert frustratie, afbreken van geletterdheid wegversperringen en onthullend emissieroutes naar succes." Creatief schrijven taken kunt schrijven worden meer toegankelijk en plezierig. Poëzie is een bijzonder creatieve genre, zoals dichters niet per se hoeft te rigide schrijfregels volgen. Gedichten kunnen ook worden korte, dat is vaak meer aantrekkelijk voor speciale behoeften studenten die moeite schrijven voor langere perioden hebben. Schrijven en illustreren van een boek is een andere inspirerende creatieve activiteit. Boek-maken mag met name aantrekkelijk voor tieners die genieten van kunst. Papier en potlood kan vervelen, dus probeer af en toe gebruik van verschillende materialen zoals kleurpotloden en bouw papier. Display geschreven werk op een speciaal object zoals een paar schoenen. De tiener kan de tekstomloop rond de schoenen.

Brief schrijven

Een kind geven iemand om te schrijven en een reden om te schrijven, kunt snel ideeën. Misschien moet uw tiener om iemand te bedanken voor een cadeau of een gulle daad. Misschien wil ze mijn excuses aanbieden aan iemand voor iets wat die ze heeft gedaan. Misschien heeft uw tiener gewoon een vriend die woont ver weg, en ze zou graag weten hoe die persoon doet. Schrijven van een brief kan een leuke manier om te communiceren met mensen, vooral voor kinderen die verlegen zijn en voor liefhebbers van mail. Vandaag, biedt technologie een scala aan mogelijkheden voor het schrijven van de brief. Een tiener kan een letter te typen op de computer en uitprinten. Ze kunt een e-mail te sturen elektronisch typen. Ze kan zelfs een prive-bericht schrijven op een sociaal netwerk zoals Facebook. Er bestaat ook speciale software om te helpen kinderen met het schrijven van de zwakke punten. In de LD Online artikel "Helpen studenten die strijd om te schrijven: klas compensaties" raadt de Regina G. Richards waardoor kinderen te selecteren van de indeling die is het meest comfortabel voor hen.

Zelfreflectie

Opdrachten die betrekking op een worstelende tiener eigen leven ervaringen neigen hebben te zijn meest aansprekende. Wanneer onderwerpen belangrijk en relevant voelen, zijn kinderen meer geneigd om te werken. Probeer aanwijzingen als volgt schrijven: schrijven over een tijd wanneer je vooral blij voelde, schrijven over een tijd wanneer je voelde bang, schrijven over een favoriete familievakantie of schrijven over dingen die je graag doet met uw broers en zussen. Ook kan onderwerpen die zelf zijn gericht maar leiden tot de verbeelding aantrekkelijk zijn. Probeer aanwijzingen zoals: Stel u kon ontwerpen van uw eigen school, stel u had magische krachten of veronderstel u overal in de wereld kan leven. Dit soort toewijzingen kunnen helpen tieners geworden uitvinders en hun eigen creatieve ideeën belangrijker dan het schrijven van regels.


gerelateerde artikelen