Grote rode vlekken op huid

January 21

Grote rode vlekken op huid

Een aantal voorwaarden kan leiden tot grote rode vlekken op de huid. Volgens MedlinePlus, moet u een nieuwe of ongebruikelijke huidveranderingen gecontroleerd door uw arts of een dermatoloog om ervoor te zorgen heb je niet iets dat tot ernstige complicaties leiden kunnen hebben. Terwijl vele verkleuringen van de huid in de tijd, zelfs met geen behandeling verdwijnen, waarschuw een arts als de plek begint te bloeden op de huid, of als de verkleuring niet binnen een paar weken verdwijnt.

Effecten

Wanneer bloedvaten onder het oppervlak van de huid verbreekt, kunnen zij grote rode en paarse kneuzingen vormen. Purpura treedt op wanneer de bloedvaten lekken en veroorzaken een grote rode vlekkerige patch die net onder de bovenste laag van de huid kan worden gezien. Kleine plekjes van purpura heten petechiae en grote vlekken ecchymosen worden genoemd. Bepaalde geneesmiddelen, broze bloedvaten of aangeboren aandoeningen kan het lekken van bloed.

Functies

Veel verschillende soorten huiduitslag kunnen veroorzaken grote rode vlekken op de huid. Contact dermatitis treedt op wanneer uw huid komt in contact met een stof waar je allergisch bent, of dat bepaalde chemische eigenschappen heeft die negatief reageren voor de huid, zoals kleurstoffen, zeep, latex of poison ivy. Seborrheic dermatitis ontwikkelt zich meestal als een grote rode huiduitslag rond de mond, de neus, de romp en de oogleden of achter de oren. Stress, leeftijd, extreme weersomstandigheden en vette huid kunnen de rode vlekken veroorzaken.

Typen

Ziekten zoals lupus, juveniele artritis en ziekte van Kawasaki vaak aanwezig met grote rode huiduitslag. Andere soorten huidafwijkingen die kunnen worden weergegeven in de vorm van grote rode vlekken op de huid zijn eczeem, gordelroos, Krentenbaard en psoriasis. Insectenbeten kunnen verspreiden en laat een grote rode verkleuring. Jeugd ziekten zoals waterpokken, mazelen en roodvonk roseola resulteren vaak in rode vlekken.

Waarschuwing

Terwijl blootstelling aan de ultraviolette stralen van de zon leiden melanoom en andere gevaarlijke huidkanker tot kan, kunnen andere symptomen van blootstelling aan de zon die leiden tot grote rode vlekken op de huid voorkomen. Volgens de American Academy of Dermatology optreden blaren en grote rode vlekken als u allergisch voor de stralen bent. U kan breken in grote rode vlekken als bepaalde medicijnen die je neemt moet op de ultraviolette stralen reageren. Gemeenschappelijke medicijnen, die vaak leiden negatieve huidreacties tot bevatten antibiotica, anticonceptiepillen en geneesmiddelen die de behandeling van depressie, hoge bloeddruk of artritis.

Overwegingen

Wanneer zweetklier leidingen worden geblokkeerd en transpiratie wordt gevangen onder de huid, kunnen grote rode vlekken beginnen te vormen. Volgens «««MayoClinic.com, kan warmte-uitslag beïnvloeden iedereen, niet alleen baby's, vooral tijdens warme vochtige seizoenen. Naast het verkleuren van de huid, kan warmte-uitslag, een afkorting voor stekelig warmte, worden jeukt. Kunt u warmte-uitslag van intense oefening, het dragen van zware lotions of crèmes die de zweet leidingen te blokkeren, of op elk gewenst moment worden u oververhit. Bepaalde medicijnen kunnen ook leiden tot warmte-uitslag.


gerelateerde artikelen