Fysiotherapie oefeningen voor lumbale gespecialiseerd

February 15

Fysiotherapie oefeningen voor lumbale gespecialiseerd

Lumbale gespecialiseerd is een aandoening die optreedt wanneer de botten in uw wervelkolom gaan ontaarden, resulterend in een vernauwing van het spinale kanaal in je onderrug. Deze degeneratie kan leiden tot ernstige pijn als gevolg van druk op de zenuwen in je onderrug. Behandeling voor deze aandoening vaak bestaat rekken en versterking van de oefeningen. Zorg ervoor dat uw arts goedkeuring vóór die betrokken zijn bij alle oefeningen voor lumbale gespecialiseerd krijgen.

Pelvische Tilt

De pelvische tilt oefening helpt verlichten van de druksterkte krachten in uw onderrug door uw lagere wervelkolom uit te rekken. Allereerst liggend op je rug met knieën gebogen en de zolen van je voeten plat op de vloer. Gebruik de spieren van uw buik te duwen uw lagere terug naar beneden, totdat het in contact met de vloer. Houd deze positie gedurende vijf tot 10 seconden, om vervolgens te ontspannen. Herhaal 10 keer.

Dubbele knie naar de borst

Als de oefening Pelvische tilt verbetert deze oefening het bereik van de beweging in uw onderrug door het decomprimeren van uw wervelkolom. Allereerst liggend op je rug met zowel je armen als benen uitgebreid door je lichaam. Buig beide knieën op hetzelfde moment en til uw voeten van de vloer. Met beide armen bereiken en grijp uw benen rond de schenen. Gebruik de spieren van je armen te trekken van beide knieën naar je borst. Houd deze rek voor vijf tot 10 seconden. Drie sets van vijf tot en met 10 herhalingen dagelijks uitvoeren.

Hip Roll

Gaan liggen op je rug met knieën gebogen en de zolen van je voeten plat op de vloer. Kruis je armen over je borst en draai uw hoofd naar rechts. Gebruik de kracht van de zwaartekracht te laten beide knieën vallen aan uw linkerkant terwijl verder om te kijken naar het recht. Zorg ervoor dat u alleen de kracht van de zwaartekracht te trekken je knieën richting de grond. Houd deze positie gedurende ongeveer 10 seconden, dan breng uw knieën terug naar de uitgangspositie met behulp van een langzame en gecontroleerde beweging. Herhaal 10 keer aan beide zijden.

Bekken Bridge

Deze oefening helpt versterken de spieren van uw onderrug. Allereerst liggend op je rug met je knieën gebogen en de zolen van je voeten plat op de vloer. Kruis beide van je armen over je borst terwijl gelijktijdig de aanscherping van de spieren van uw buik. Gebruikt een langzame en gecontroleerde beweging op te heffen uw heupen van de vloer tot er een rechte lijn tussen je knieën, heupen en schouders. Houd deze positie gedurende vijf tot zeven seconden, dan terug naar de beginpositie met behulp van een langzame en gecontroleerde beweging. Herhaal 10 keer per dag.


gerelateerde artikelen