Systane oogdruppels bijwerkingen

February 23

Systane oogdruppels bijwerkingen

Systane is een daling van de kunstmatige scheur gebruikt voor de behandeling van verschillende soorten droge ogen door het verminderen van gevoelens van branden, grittiness en irritatie. Systane oogdruppels kunnen worden gebruikt tijdens de dag meerdere malen en beschikbaar zijn over de toonbank in verscheidene verschillende formuleringen. Zoals met alle medicijnen, kan bijwerkingen van het gebruik van Systane optreden.

Oogbeschadigingen en/of bijwerkingen

Systane kan leiden tot tijdelijke roodheid, jeuk en branden op installatie. Visie kan tijdelijk worden wazig na zetten Systane druppels in uw ogen. De meest voorkomende oog bijwerkingen gemeld door patiƫnten op PatientsVille.com zijn oog pijn en ontsteking van het hoornvlies of keratitis. Oog-infectie kan ook optreden, vooral als de fles wordt besmet. Oog pijn of veranderingen in de visie die meer dan een paar minuten duren wellicht een teken van een ernstige oog probleem.

Minder vaak voorkomende bijwerkingen gemeld door patiƫnten op PatientsVille.com omvatten licht gevoeligheid, gezwollen oogleden, verhogen scheuren, verhoogde oogboldruk en cornea ulcera en krassen.

Allergische reacties

Zoals elke drug, kan Systane veroorzaken allergische reacties. Mogelijke allergische reacties zijn kortademigheid, duizeligheid, netelroos of huiduitslag, zwelling van het gezicht of ogen en rode of jeukende ogen, volgens Drugstore.com.

Andere bijwerkingen

Systane kan contactlenzen te worden te zacht als ze worden ingevoegd te vroeg na Systane installatie of als Systane is gebracht met het oog op de top van de contactpersonen. Systemische symptomen gemeld aan PatientsVille.com zijn aandoeningen van het zenuwstelsel, convulsies en oor en gom pijn.


gerelateerde artikelen