Wat zijn de symptomen van een diabetische persoon?

March 18

Wat zijn de symptomen van een diabetische persoon?

Diabetes is een ernstige aandoening die wordt gekenmerkt door teveel glucose in de bloedbaan. Diabetes kan leiden tot nadelige gevolgen zoniet gediagnosticeerd en behandeld in de tijd. Dit gebeurt wanneer het hormoon nodig om glucose uit het bloed--insuline--is afwezig, onvoldoende of niet efficiënt worden gebruikt door het lichaam. Symptomen van diabetes optreden als gevolg van glucose reizen naar alle delen van het lichaam via de bloedbaan. Daarom vele delen van het lichaam kunnen worden beïnvloed door diabetes en symptomen ervan vertonen.

Vroege tekenen

De twee belangrijkste vormen van diabetes type 1 en type 2. De eerste symptomen van type 1 diabetespatiënten ontwikkelen zijn meestal extreem. Ze ervaren een noodzaak om te plassen steeds vaker verhoogde dorst, constante honger en ernstig gewichtsverlies. Gevallen van diabetes type 1 die betrekking hebben op de niveaus van de glucose van de extreem hoge bloed, kan leiden tot een coma. Patiënten met type 2 diabetes meestal vertonen niet geen symptomen. Ze kunnen echter wel diabetes symptomen zoals toename van plassen en dorst evenals gevoelloosheid in de voeten, wazig zicht en vaginale infecties optreden.

Complicaties

Hoewel diabetes vooral een onbalans in de bloedsuikerspiegel veroorzaakt, kan het ook andere ziekten veroorzaken. Deze ziekten zijn complicaties van diabetes. Schade aan de zenuwen, nierschade en hart-en vaatziekten, schade aan de ogen zijn voorbeelden van problemen die worden veroorzaakt door deze ziekten. Een diabetes patiënt die om het even welk van deze ziekte ontwikkelt zal het tonen van symptomen die gepaard gaan met hen. Enkele van de symptomen zijn problemen met de spijsvertering, zoals obstipatie, gebrek aan gevoel in bepaalde delen van het lichaam, zoals voeten, been zweren die niet snel genezen en angina pectoris, oftewel pijn op de borst als gevolg van lage bloedtoevoer naar het hart.

Medicatie geïnduceerde symptomen

Type 1 diabetes wordt behandeld met insuline-injecties. Diabetes type 2, aan de andere kant, kan niet eisen dat behandeling met insuline, maar andere medicijnen worden gebruikt om het te behandelen. Diabetes medicijnen worden gebruikt om de niveaus van de glucose van het bloed dicht bij wat ze normaal zou moeten zijn. Behandeling kan het verminderen van bloedsuiker op een dergelijk laag niveau die hypoglykemie als resultaat geeft. Als een persoon met diabetes hypoglykemie ervaart ze zal vertonen als gebouw, verwarring en nervositeit, en ze kunnen flauw.

Sencondary symptomen.

De Universiteit van Washington School of Medicine verklaart dat een persoon die lijdt aan diabetes, depressie en angststoornissen ontwikkelen kan. Dit kan gebeuren wanneer diabetische patiënten moeilijkheden in verband ervaren met het beheer van hun aandoening, zoals het toezicht op hun bloedsuikerspiegel en zelf injecteren van insuline. Het kan ook zijn als gevolg van de veranderingen in levensstijl ze hebben te maken als onderdeel van hun behandeling.

Overwegingen

Het is belangrijk op te merken dat sommige mensen kan het ontwikkelen van diabetes als gevolg van andere aandoeningen die zij hebben. Acromegaly en de ziekte van Cushing, pancreatitis, cystic fibrosis, hemochromatosis zijn alle ziekten die tot diabetes leiden kunnen. In zulke gevallen, zou een persoon hebben symptomen van diabetes samen met symptomen van de ziekte die geactiveerd zijn ontwikkeling.


gerelateerde artikelen