Ganoderma Lucidum bijwerkingen

March 24

Ganoderma Lucidum bijwerkingen

Overzicht

Meer dan 4.000 jaar, hebben traditionele Chinese en Japanse geneeskunde Ganoderma lucidum opgenomen als een remedie ter bevordering van de levensduur en behandeling van astma, hoest, vermoeidheid en leveraandoeningen, volgens Drugs.com. Meer algemeen bekend als reishi of ling zhi, wordt deze grote, bosrijke paddestoel soms gebruikt door kanker en HIV-patiënten als een immuunsysteem booster, volgens Memorial Sloan-Kettering Cancer Center. De meeste bijwerkingen zijn mild.

Meest voorkomende effecten

De meest voorkomende bijwerkingen geassocieerd met Ganoderma lucidum zijn duizeligheid, droge neus en keel, hoofdpijn en irritatie van de huid die betrekking op de jeuk of een huiduitslag hebben kan. Een klein percentage van de patiënten ervaring milde gastro-intestinaal ongemak bij het nemen van de Ganoderma lucidum, volgens Memorial Sloan-Kettering Cancer Center. Symptomen kunnen omvatten maagklachten, misselijkheid, braken en diarree.

Abnormale bloedingen

Ganoderma lucidum bevat een component genaamd adenosine, die kan remmen aggregatie van bloedplaatjes en leiden tot bloed Verdunnende, zegt Memorial Sloan-Kettering Cancer Center. Dit kan leiden tot langdurige bloeden uit zelfs kleine verwondingen of maag bloeden, zoals met zweren. Als u een bloedende wanorde hebben of anticoagulatie medicijnen nemen, bespreek de veiligheid Ganoderma lucidum supplementen te nemen met uw arts.

Leverschade

Een uiterst zeldzame, ernstige bijwerking van Ganoderma lucidum poeder houdt leverschade, als aangegeven door een studie gepubliceerd in een uitgave van 2007 van het "Publicatieblad van de artsenvereniging voor Thailand." De auteurs rapporteren het geval van een patiënt die lever toxiciteit ervaren na het nemen van het poeder. In een ander geval ontwikkeld een patiënt fatale hepatitis na het innemen van een soortgelijke voorbereiding. Beiden gebruikten het poeder voor één tot twee maanden en geen toxische effecten had ervaren bij het nemen van eerder Ganoderma lucidum in een traditionele gekookte vorm.


gerelateerde artikelen