Wat pijnstillers werken goed met de ziekte van Crohn?

June 13

Overzicht

Ziekte van Crohn is een vorm van inflammatoire darmziekte, veroorzaakt door een ontsteking van het spijsverteringskanaal. Een symptoom van de ziekte van Crohn is pijn, die vaak voortvloeit uit de zwelling van de darmen of verstoppingen in het spijsverteringskanaal veroorzaakt door littekenweefsel. Vele soorten pijn kunnen voortvloeien uit Crohn's disease, zoals milde opgeblazen gevoel ongemak, doffe pijn pijn of scherpe stekende pijn, volgens WeAreCrohns.org. Pijnstillers kunnen helpen de pijnbestrijding, hoewel patiënten moeten pijnstillers om zorgvuldig te kiezen, omdat bepaalde kunnen de toestand verergeren.

Paracetamol

Artsen adviseren vaak paracetamol voor de behandeling van milde pijn geassocieerd met de ziekte van Crohn, volgens GeorgiaHealthInfo.gov. Paracetamol wordt verkocht zonder een voorschrift onder verschillende merknamen, inclusief Tylenol en Actamin. Paracetamol vermindert pijn door een wijziging van het lichaam van de waarneming van pijn, volgens PubMed Health. Patiënten mogen niet overschrijden van hun arts aanbevolen dosis van acetaminophen, omdat ernstige bijwerkingen kan leiden.

Narcotische pijnstillers

Recept-sterkte narcotische pijnstillers, met inbegrip van codeïne en Vicodin, worden soms voorgeschreven voor meer pijnlijke symptomen veroorzaakt door de ziekte van Crohn. Verdovende middelen ook vertragen het verkeer van ontlasting door de darmen, die verlichten van de ernstige diarree veroorzaakt door de ziekte van Crohn helpen kunnen, zegt WeAreCrohns.org. Deze krachtige pijnstillers kunnen verslavend als gebruikt voor de behandeling van langdurige aandoeningen, zodat patiënten voorzichtig zijn moeten over het ontwikkelen van de afhankelijkheid van verdovende middelen.

Vermijden van niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen

Patiënten met de ziekte van Crohn moeten voorkomen dat niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen of NSAID's. Deze pijnstillers, waaronder aspirine; ibuprofren, verkocht als Motrin, Advil en anderen; en naproxen, verkocht als Aleve, kan de symptomen van de ziekte van Crohn ziekte erger, volgens GeorgiaHealthInfo.gov. In sommige gevallen, NSAID's kunnen toenemen bloeden in de darmen en kunnen leiden tot de vorming van extra zweren, volgens WeAreCrohns.org. Echter, een studie gepubliceerd in de editie van April 2010 van het Amerikaanse Dagboek van gastro-enterologie did niet vondst een statistisch significant verband tussen het gebruik van NSAID's en opflakkeringen van inflammatoire darmziekte, zegt Medline Plus.


gerelateerde artikelen