Rode biet Supplement vs. rode biet Juice

September 14

Rode biet Supplement vs. rode biet Juice

Rode bieten sap en het poeder supplement zijn beide gemaakt van rode biet, ook bekend als de gemeenschappelijke tuin bieten. U zou kunnen vertrouwd zijn met deze wortel groenten geserveerd geroosterde als bijgerecht, hoewel het ook gebeitst en ruwe in slaws en salades geserveerd. Rode biet is ook in de geneeskunde gebruikt eeuwenlang. Aangezien de SAP en gestandaardiseerde poeder supplement vergelijkbare farmacologische eigenschappen delen, is welke u wilt genieten van grotendeels een kwestie van persoonlijke voorkeur.

Botanische profiel

Tuin suikerbieten of Beta vulgaris, is een lid van de familie Chenopodiaceae van bedektzadigen gezamenlijk aangeduid als "goosefoot." Net als veel van zijn neven is rode biet inheems in Europa en Azië en elders wijd gecultiveerd. De Knol bevat een hoog niveau van sacharose, waardoor de groente een natuurlijk alternatief voor suikerriet als een bron van suiker. In feite, wordt de plant commercieel geteeld voor dit doel in Europa, Rusland en de VS

Geneeskrachtige eigenschappen

De oude Grieken en Romeinen gebruikt rode biet voor de behandeling van koorts, aandoeningen van het bloed, constipatie en andere gastro-intestinale klachten. De Romeinen ook bepleit drinken rode bieten sap ter stimulering van het libido. In Europa, is rode biet gebruikt voor eeuwen aan de bestrijding van de effecten van oxidatieve stress en ontmoedigen van kanker, een vordering waarvoor er is ondersteunend wetenschappelijk bewijs.

Carmen Socaciu, auteur van "Eten kleurstoffen: chemische en functionele eigenschappen," zegt dat de pigmenten die lenen van rode biet zijn kleur krachtige antioxiderende eigenschappen hebben. De "Physicians 'Desk Reference voor kruidengeneesmiddelen" zegt dat het pigment betaïne ook anti-Hepatotoxische effecten oefent, wat betekent dat het beschermt de lever. Volgens Socaciu zijn de alleen eetbare bronnen van deze pigmenten prickly pear en rode biet.

Rode biet Juice

Een studie van de 2009 onder leiding van de Universiteit van Exeter en gepubliceerd in het "Journal of toegepast Physiology" toonde aan dat drinken rode bieten sap zuurstofopname verminderd tijdens de training in een kleine groep van mannen, die verhoogd uithoudingsvermogen en konden ze uit te oefenen meer. Het onderzoeksteam van deze studie het vermoeden dat dit effect hield verband met de omzetting van nitraat naar stikstofmonoxide in het lichaam.

Echter, terwijl de auteurs van een latere studie gepubliceerd in maart 2011 kwestie van het "dagboek van the International Society van sportvoeding" soortgelijke effecten waargenomen, ze concludeerden dat andere mechanismen van betaïne suppletie nog onbekende betrokken zijn.

Rode bieten Poeder Supplement

Rode biet is beschikbaar als een korrelig poeder in Tablet PC- en capsule vorm. Het kan worden aangeduid als "watervrij betaïne," die gewoon betekent "zonder water." Elke keer dat u jarred spaghetti saus, salade dressing of jus verbruikt, zijn u de inname van rode biet, die is toegevoegd als een smaak en kleur versterker aan deze en andere bewerkte voedingsmiddelen. Het wordt ook gebruikt voor het zoeten van wijnen en als pigment in natuurlijke cosmetica.

Overwegingen

"De PDR van kruidengeneesmiddelen" waarschuwt dat u alle vormen van rode biet vermijden moet als u een voorgeschiedenis van nierziekte omdat het bevat hoge niveaus van oxaluric zuur, die tot de vorming van nierstenen bijdraagt. De Universiteit van Maryland die Medical Center zegt dat betaïne ook hypocholesterolemische storen drugs.


gerelateerde artikelen