Vitamine A dosering voor kinderen

October 7

Vitamine A dosering voor kinderen

Uw kind moet een evenwicht tussen vitaminen en voedingsstoffen, zodat hij kan groeien en goed ontwikkelen. Vitamine A is nodig voor bepaalde lichaamsfuncties. Het is belangrijk om te begrijpen hoeveel uw kind nodig heeft en hoe hij veilig kan krijgen dat bedrag.

Voordelen

Vitamine A is nodig voor de visie, de botgroei en de celdeling. Het helpt ook om het reguleren van het immuunsysteem. Een tekort aan vitamine A kan leiden tot uw kind om te ervaren een verminderde botgroei, langzame ontwikkeling van de bot en belemmeren hij vermogen te bestrijden van infecties. De Office van Dietary Supplements staat dat jonge kinderen op een verhoogd risico van het tekort aan vitamine A.

Aanbevolen hoeveelheid en bronnen

Een kind leeftijd één tot drie jaar oud moet 300 mcg vitamine a per dag, volgens de Office van Dietary Supplements. Stijgt de behoefte naar 400 mcg per dag voor kinderen leeftijd 4 tot en met 8, en 600 mcg per dag voor kinderen leeftijd 9 tot en met 13. Vitamine A is gevonden in dierlijk voedselbronnen zoals lever, eieren en melk. Wortelen, zoete aardappelen, spinazie en verrijkte granen zijn ook bronnen van vitamine A.

Bovenste niveau

Te veel vitamine A kan worden giftig en symptomen zoals misselijkheid, braken, hoofdpijn en wazig zicht veroorzaken. Het bovenste niveau van vitamine A is het maximale bedrag dat wordt beschouwd als veilig en varieert met de leeftijd. Uw kind verdient gedurende de eerste drie jaar van het leven, niet meer dan 600 mcg per dag. Van 4 tot 8 jaar oud, de bovenverdieping is 900 mcg en voor leeftijden 9 tot en met 13 jaar de bovenverdieping is 1700 mcg per dag.

Supplementen

Hoewel de meeste kinderen genoeg vitaminen van een evenwichtige voeding krijgen en supplementen niet nodig, wellicht uw kind een als hij een restrictief dieet zoals een veganistisch of vegetarisch volgt. Als u bang dat uw kind niet genoeg vitamine A in zijn dieet krijgt bent, praat met zijn arts over het gebruik van een aangepast aan de leeftijd supplement dat kan helpen hem te voorzien van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid.


gerelateerde artikelen