De Mayo Clinic dieet voor prostaatkanker

March 25

De Mayo Clinic dieet voor prostaatkanker

Kanker is een abnormale groei van cellen in het lichaam die overal kunt starten. Prostaatkanker is als abnormale celgroei in de prostaat, een belangrijke klier in de mannelijke reproductieve systeem begint. Vanaf April 2011 is de oorzaak van prostaatkanker onbekend. Echter, een goed dieet zoals uiteengezet door de Mayo Clinic, een wereldberoemde medisch centrum, kan steun bij de preventie van prostaatkanker.

Evenwichtige voeding

Het eten van een uitgebalanceerd, kan vetarm dieet helpen voorkomen van prostaatkanker. Onderzoeken hebben aangetoond dat de diëten hoog in verzadigde vetten geassocieerd met verhoogd risico op prostaatkanker worden. Vetrijke diëten worden geassocieerd met obesitas, die kan worden gerelateerd aan prostaatkanker. Aanneming van een vetarm dieet kan helpen handhaven van een gezond lichaamsgewicht.

Kies gezonder vetten

Naast het totale inname van vet verminderen, je moet ook het consumeren van voedingsmiddelen met een gezondere soorten vet. Omega-3 vetzuren zijn een soort polyunsaturate gevonden in vis zoals zalm en makreel. De Mayo Clinic zegt dat geen sluitend bewijs toont aan dat consumptie van omega-3 vetzuur beschermend tegen prostaatkanker; een studie gepubliceerd in het November 2010 nummer van "The American Journal of Clinical Nutrition" blijkt evenwel dat visconsumptie het risico van dood veroorzaakt door prostaatkanker vermindert.

Vitamine-rijk voedsel

De Mayo Clinic suggereert ook eten van een verscheidenheid van groenten en fruit, die hoog in belangrijke vitaminen en mineralen zijn. Folaat, in het bijzonder mag het verlagen van het risico voor het ontwikkelen van prostaatkanker. Folaat is een B-vitamine gevonden in groenten zoals spinazie. Vitamine D kan ook helpen voorkomen van prostaatkanker. Vitamine D komt voor in voedingsmiddelen zoals melk en kaas. Individuen kunnen ook hun vitamine D verhogen door voldoende zonlicht krijgen. Naast het bieden van vitaminen, bevatten groenten zoals broccoli diindolylmethane, die een anti-kankerverwekkend is. Anti-kankerverwekkend zijn stoffen bekend om te beschermen tegen kanker.

Soja

Soja is een ander belangrijk onderdeel van een preventie dieet van prostaatkanker, volgens de Mayo Clinic. Soja is een plant die inheems in Azië; het is rijk aan eiwitten, isoflavonen en vezels. Prostaatkanker tarieven in Aziatische landen zijn veel lager dan in de Verenigde Staten kan, en dit als gevolg van hun hogere niveaus van de inname van soja. Een artikel van 2009 in "Voeding en kanker" wordt steun verleend voor deze overtuiging, waaruit blijkt dat de consumptie van soja geassocieerd met een lager risico op prostaatkanker was.


gerelateerde artikelen