Fysiotherapie oefeningen voor een fractuur van de enkel gerepareerd met een plaat & schroeven

February 26

Fysiotherapie oefeningen voor een fractuur van de enkel gerepareerd met een plaat & schroeven

Ernstige niveaus van enkel fracturen wellicht orthopedische chirurgie, waarbij repareren met een plaat en schroeven. Deze stabiliserende apparaten spelen een belangrijke rol in het correct uitlijnen van uw botten enkel tijdens de genezing. Na een periode van immobilisatie, fysiotherapie oefeningen voor een fractuur enkel concentreren op het herstel van enkel flexibiliteit en kracht. Overleg met uw arts eerst om te voorkomen dat schade omdat niet alle oefeningen voor jou werken kunnen.

Verminderen zwelling

Tijdens de eerste stadia van recuperatie moeten therapie oefeningen concentreren op het verminderen van de zwelling. Flexibiliteit manoeuvres bekend als enkel pompen zal helpen, volgens de American Academy of Orthopaedic chirurgen. Leg op uw rug of zit rechtop met je benen volledig uitgebreid voor je. Zachtjes buig je gewonde enkel en brengen de tenen naar je knie. Buigen totdat u een lichte rek in je enkels en kalf spieren voelt. Langzaam buig je enkel en wijs uw tenen van u af. Doen alsof u zijn te drukken op down op uw auto-versneller. Doe 10 enkel pompen manoeuvres. Langzaam terug naar de oorspronkelijke positie. Relaxen voor 10 seconden en herhaal 10 keer.

Versterken met sofa 's

Oefeningen moeten concentreren op het zachtjes versterking van de spieren om uw enkelgewricht. Een bank als een oefening tool gebruiken ter versterking van de peroneus brevis pees die ervoor zorgt dat je enkel langzaam naar binnen, volgens de sport revalidatie website SportsInjuryClinic. Staan en plaats het binnenste gedeelte van je gewonde voet tegen de onderkant van een bank. Je voet in de Bank ingedrukt gedurende 10 seconden. Vrijlating van de spanning, relaxen voor 10 seconden en herhaal 10 keer.

Gebruiken van Water

Sommige oefeningen therapie kunnen worden in water, om te minimaliseren van pijn terwijl het verhogen van de flexibiliteit en kracht. Water van drijfvermogen ondersteunt de meeste van uw lichaamsgewicht, druk opstijgen de gewrichten en het voorkomen van elke kans te vallen. Oefenen in water versterkt ook de spieren door middel van de eigenschappen van de natuurlijke weerstand. Verbeter je enkel werking door krijgen in borst-diep warm water terwijl staand of zittend op een stap. Plaats uw rug tegen het zwembad van de kant, raadt aan de Universiteit van Washington orthopedie en sportdienst geneeskunde. Begin doen sommige enkel cirkelen manoeuvres door zachtjes verhogen je geblesseerde been voor je terwijl je knie strekken. Voorzichtig en langzaam beginnen bewegen uw gewond-kant voet en de enkel in de richting van de klok. Vijf grote cirkels maken Terug naar de oorspronkelijke positie en ontspannen gedurende 10 seconden. Herhaal deze oefening 10 keer en doe het weer met behulp van tegen de klok in cirkels.

Rekken met handdoeken

Stijve spieren losmaken speelt een belangrijke rol in je enkel terug te keren naar een gezond niveau. Doen sommige zachte buigzame manoeuvres vermindert de stijfheid en werken aan uw spieren uit te rekken, zelfs als je enkel kan niet gewicht dragen, volgens SportsInjuryClinic. Op een oefening mat of vloer zitten met je benen uitgebreid. Plaats de zool van je gewonde voet in het midden van een handdoek. Houd het uiteinde van elke handdoek met één hand. Trek voorzichtig op de handdoek totdat u een lichte rek in uw kuitspieren voelt. Houd je rug recht. Houd deze rek voor 20 seconden. Langzaam terug naar de oorspronkelijke positie. Relaxen voor 10 seconden en herhaal 10 keer.


gerelateerde artikelen