De effecten van veranderende technologie op tieners

March 18

De effecten van veranderende technologie op tieners

We leven in een hectische wereld waar informatie is beschikbaar op de aanraking van een knoop, en we worden gebombardeerd met prikkels van verschillende bronnen. Tieners zijn opgegroeid in deze snelvuur omgeving en nooit iets anders hebben gekend. Sommige onderzoekers zeggen er is een negatieve invloed op mondelinge en schriftelijke taalvaardigheid en, inderdaad, sociale vaardigheden worden beïnvloed, terwijl anderen geen negatieve effecten op deze vaardigheden vinden.

Computers

Computers zijn gunstig voor de meeste mensen, met inbegrip van tieners. Gebaseerd op een onderzoek door The World Academy of Research in Science and Engineering, zie de meerderheid van de ouders computers als weldadige schriftelijk, creativiteit, grammatica en vermogen van een student om te herzien en bewerken van gemakkelijk. Terwijl sommige onderzoekers de voordelen van technologie--bewerken en herziening van de tekst gemakkelijk--opmerking zien anderen schrijven, lezen en spelling dat zij gevaar lopen als tieners meer snelkoppelingen in e-mails en SMS gebruiken. Deze vaardigheden die waren zodra het kenmerk van goede grammatica worden wordt verdrongen door snelkoppelingen en emoticons. De vorm van de alternatieve taal die is gekoppeld aan de moderne technologie kan worden problematisch als studenten formele schrijfopdrachten bereiden en uiteindelijk een belemmering voor hen vormen kunnen wanneer leraren op juiste Engelse taal aandringen.

Mobiele telefoons

Sommige deskundigen zijn van mening jongeren kan het verlies van de mogelijkheid om te praten met andere mensen. Een meerderheid van tieners tekst in plaats van praten, zelfs wanneer ze in dezelfde ruimte zijn. Mobiele telefoon te gebruiken--met name smartphones--maakt het moeilijker voor de ouders van hun tiener gebruik van online media te volgen. Ze zijn nuttig in noodsituaties en bij de coördinatie van activiteiten, maar kunnen ze een afleiding als tieners raken verslaafd aan het texting of toegang tot het Internet. Met behulp van een mobiele telefoon terwijl zij rijden is een ander negatief effect en is de oorzaak van veel ongevallen en tiener sterfgevallen.

Sociale Media

Sociale media--Facebook, Twitter, MySpace, YouTube en blogs--kunt uw tiener om te communiceren met anderen online. Ongepaste inhoud is een grote zorg van ouders en moet worden aangepakt door de monitoringslocaties die hun tieners frequente. Volgens de Huffington Post vonden de onderzoekers dat tieners op Facebook en andere sociale mediasites waren meer kans om te genieten van ongepast gedrag, maar de meerderheid van de ondervraagde ouders monitor van hun tiener Facebook profiel en geloof niet dat ze worden bedreigd door onaanvaardbaar gedrag worden beïnvloed.

Risico 's

De American Academy of Pediatrics Staten risico's zoals cyberpesten--wanneer peers schrijft onaardige opmerkingen-- en een aandoening die bekend staat als Facebook Depressie--wanneer tieners een buitensporige hoeveelheid tijd aan sociale media besteden sociaal geïsoleerd worden--echte bedreigingen voor het welzijn van kinderen en jongeren zijn en tot psychosociale problemen leiden kunnen. Zij stelt echter dat de mogelijkheid om verbinding met klasgenoten voor huiswerk en projecten zijn zeer voordelig, en de AAP wijst op het als een goede bron voor tieners die op zoek zijn naar informatie over gezondheid. Tieners moeten zich ervan bewust dat informatie online te zetten kon worden potentieel schadelijk of jaar later gênant. Toekomstige banen, relaties of college keuzes kunnen negatief worden beïnvloed.


gerelateerde artikelen